Dries Depoortere en Saskia Vens winnen Dwars door Beveren

© foto SM
Redactie KW

Zaterdag 9 juni vond in Beveren de vierde manche van het Roeselaarse loopcriterium plaats.

Deze derde editie van Dwars door Beveren, een organisatie van de brandweer van Roeselare, ging om 14 uur van start met een kidsrun over 1 km. Een uur later was het de beurt aan de deelnemers van de 5 km. Daarin stond er geen maat op Wouter Decock. De Brugse ultraloper, die daarna ook nog de 10 km liep, haalde het voor twee Roeselarenaars: Ward Truwant – winnaar van de korte afstand in Dwars door de Zilten – en Dries Devloo. Bij de dames ging de overwinning naar Kamille Vandenberghe uit Knokke. De tweede plaats was voor Esther Verhaegen uit het Nederlandse Sluis en de derde stek ging naar Emma Van D’huynslager uit Staden.

Sprint met twee

Om 16 uur werd het startschot gegeven voor de wedstrijd over 10 km. Daarin vormde er zich meteen een koptrio, die samen richting finale ging. In de slotfase moest Alexander Eggerick uit Pittem voorin de rol lossen; in de sprint met twee toonde Dries Depoortere uit Roeselare zich de betere van Andy Vanhaelewyn uit Ingelmunster. Bij de dames sloeg Saskia Vens meteen een kloof en snelde naar de overwinning. De Roeselaarse – die haar roots in Beveren heeft – haalde het voor twee KAVR-ploeggenotes: Eline Hoorne (Wetteren, afkomstig van De Ruiter) en Hilde Hindryckx (Roeselare).

Met iets meer dan 1.000 deelnemers – een verdubbeling met vorig jaar – was de organisatie meer dan tevreden. Er werd daarna nog lang nagenoten in de zomerse temperaturen.

(SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier