Dries Depoortere en Ilse Geldhof schrijven Kerstloop Waregem op hun naam

Redactie KW

De elfde Kerstloop in Waregem kon zondagnamiddag rekenen op ruim 500 deelnemers aan de jeugdlopen, de 4,3 km en de 9,7 km.

Bij de hoofdwedstrijd kregen we zowel bij de dames en de heren een spannende ontknoping. Bij de vrouwen toonde Ilse Geldhof zich de snelste en bij de heren was Dries Depoortere in een langgerekte sprint net iets sneller dan Sander Verminck.

Op de 4,3 km bij de dames was geen kruid gewassen tegen An Parmentier. De zesendertigjarige atlete uit Ingooigem haalde het in 16.05. Jolien Van Leugenhaege uit Temse werd tweede op 25 seconden en de Zwevegemse Charlotte Ranson derde in 17.45. Bij de heren was Olivier De Wolf heer en meester. Hij haalde het in 13.10. Tweede was Bart Humbli uit Wichelen op 8 seconden en derde Rud De Dybel in 13.23.

Dries Depoortere en Ilse Geldhof schrijven Kerstloop Waregem op hun naam

De hoofdwedstrijd over 9,7 km bracht heel wat meer spanning met zich mee. Bij de heren leek Roeselarenaar Dries Depoortere (30) af te stevenen op een eenvoudige zege maar dat was zonder de zesentwintigjarige Sander Verminck uit Berlare gerekend. Verminck kwam op één kilometer voor de finish terug aansluiten waardoor we een langgerekte sprint kregen. Depoortere (30.37) toonde zich daarin net iets sneller van Verminck (30.40). Wevelgemnaar Davy Styperaere mocht als derde in 31.13 mee het podium op.

Zelfde wedstrijdbeeld bij de vrouwen waar we een tweestrijd kregen tussen Ilse Geldhof (42) en Charline Vanneste (32). De Boezingse Geldhof haalde het in 35.51. Dit was twee seconden sneller dan Vanneste uit Meulebeke. Nina Lauwaert werd knap derde in 37.13.

(EL – foto’s EL)