Drie West-Vlamingen naar EK grote trampoline in Bakoe

De drie gymnasten Gunay Kusdemir, Loïc Lenoir en Amelie Nuytten samen met trainster Annick Deweert.
Redactie KW

Deze week nemen Amelie Nuytten en Loïc Lenoir voor W. I. K. Oostende deel aan het EK Grote Trampoline in het verre Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. We hadden een gesprek met hen en met Bruggeling Gunay Kusdemir voor ze vertrokken.

“Amelie en Gunay Kusdemir zijn nog jong, de jongste in hun categorie 14-17 jaar. De finale halen is voor hen onmogelijk, maar binnen twee jaar zie ik hen nog beter presteren”, vertelt Loïc Lenoir. “Nu gaan ze mee naar Bakoe om vooral ervaring op te doen. Voor mij komt het erop aan nog beter te doen.”

“Vorige keer, in Valladolid in Spanje, heb ik een zestiende plaats in de wacht kunnen slepen. Weer de top 16 halen, zou voor mij formidabel zijn. In de halve finale, met de moeilijke vrije reeks, moet ik zeker een score halen van 57 punten om mij te kwalificeren.”

“Mijn voorbereiding was goed. We vertrekken zondag al, omdat er wat zieken in de familie zijn en om het materiaal ter plaatse eens uit te testen. Coach Annick Deweert gaat met ons mee. Voor België zijn er zeven gymnasten geselecteerd.”

“Na het EK is het even rustig. Dan volgt het Belgisch kampioenschap. Het zou leuk zijn daar te winnen. Er is ook een Wereldbekerwedsstrijd in Arosa, Zwitserland. Die wedstrijd staat met stip aangeduid. Zo lang ik het kan combineren met mijn studies ga ik door.”

Amelie Nuytten is veertien jaar, leerling aan het Sint-Andreaslyceum derde jaar Latijn-Wiskunde, en is al vijf jaar bezig met trampoline. Ze nam deel aan het selectietornooi in Valladolid en behaalde daar haar minimum.

Gunay Kusdemir is lid van de Turnclub Rust Roest in Brugge en is leerling bij De Frères, het Sint-Franciscus-Xavierusinstituut, afdeling Latijn. Hij turnt al van in zijn kleutertijd en is begonnen met trampoline in het tweede leerjaar.

Hij hoopt even goed te worden als Loïc, maar beseft dat de weg nog lang en moeilijk is.

“Oefening baart kunst”, weet hij nog te vertellen. Hij kwam tijdens de vakantie in Oostende in de turnzaal van de Mister V trainen, omdat de zaal in Brugge gesloten was. (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier