Drie West-Vlaamse titels op BK squash

Xander De Deygere. © Foto ACR
Redactie KW

Op het Belgisch Kampioenschap squash voor junioren in Brussel hebben drie West-Vlaamse spelers de titel behaald. Het gaat om Tomas Claeys en Xander De Deygere van Piramid Brugge en Marie Van Riet van Pro4Health.

In het Brusselse Sint-Joost-ten-Node had in het weekend het Belgisch kampioenschap squash voor junioren plaats. Xander De Deygere was reekshoofd bij de jongens U23. Hij won respectievelijk tegen Jordy Camps, Maarten Meerschaert, Jeffrey Van den Bossche (met WO) en Vincent Hitchins. De speler van Piramid Brugge won in totaal negen games en verloor er twee en werd zo Belgisch kampioen. Thimi Christiaens (Piramid Brugge) werd eerder al nationaal kampioen bij de jongens U13. Dit keer behaalde hij als derde reekshoofd bij de jongens U15 het brons. Zijn clubgenoot Tomas Claeys, vorig jaar tweede, won als tweede reekshoofd de nationale titel bij de jongens U11.

Goud voor Marie Van Riet

Marie Van Riet (Pro4Health Knokke) was dan weer als eerste reekshoofd goed voor de Belgische driekleur bij de meisjes U13. De Oostendse Anouk Feys squashte voor het goud bij de meisjes U19 maar moest haar meerdere herkennen in Toke Verwilt.

Laura Deruyck (De Kaai Kortrijk) kreeg als vierde reekshoofd het brons om de hals bij de meisjes U15. Marat Benoit (Keep Fit Wevelgem) werd als vijfde reekshoofd vierde bij de jongens U13. (bar/ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier