Drie KKS’ers geselecteerd voor BK 10.000 meter

Voor Steven Callens is het BK 10.000 meter een van zijn drie hoofddoelen dit seizoen. © ELD
Redactie KW

Op zaterdagavond 6 mei staat het Belgisch kampioenschap 10.000 meter alle categorieën en masters op het programma. Drie atleten zullen de kleuren van Kortrijk Sport (KKS) verdedigen bij de seniores: Steven Callens en de broers Mathijs en Steven Casteele.

Een aangename verrassing is de deelname van Steven Callens, die zich wist te plaatsen. “Ik was inderdaad blij verrast dat ik erbij was”, glundert de 28-jarige Heulenaar. “Het zal de tweede keer zijn dat ik daaraan deelneem. Ook vorig jaar wist ik mij met een tijd van 35’52″51 te kwalificeren.” De voorbereiding op dit BK verliep alvast uitstekend voor Steven, die beroepshalve magazijnier is. “De trainingen verlopen momenteel heel vlot”, beaamt Steven, die sinds zijn zes jaar voor KKS loopt. “Begin april ben ik een weekje op stage geweest naar het Franse Vittel. Daar kon ik onder leiding van mijn coach Marc Masschelein 148 kilometers afhaspelen. De conditie is nu ook veel beter dan vorig seizoen. Vorig weekend liep ik op de Memorial Guy Dorchain in Kortrijk mijn eerste wedstrijd van het prille zomerseizoen. Ik nam er deel aan de 1.500 meter en had tot doel om onder de 4’20” te blijven, maar ik finishte uiteindelijk in 4’23″30. Gezien de omstandigheden ben ik daar wel tevreden mee.”

Jeugdtrainer

Steven telt drie hoofddoelen dit seizoen en het BK 10.000m is daar een van. “Op het BK wil ik vooral mijn persoonlijk record scherper stellen. Daarnaast wil ik op 16 juni in Torhout deelnemen aan het Vlaams kampioenschap halve marathon. Dan wil ik echt top zijn. En voorts wil ik ook scoren in de halve marathon Rapper dan een Ezel eind september in Kuurne.” Steven Callens is ook coach van de benjamins van KKS. “Dat doe ik al drie jaar met hart en ziel, maar ik zal daar helaas eind juni mee moeten stoppen. Er is een kindje op komst, dat uitgerekend is voor 15 juli. Met mijn job, in combinatie met mijn looptrainingen, die zo goed als dagelijks zijn, zou het allemaal een beetje te veel worden. Maar mogelijks neem ik later weer de draad als jeugdcoach op”, besluit Steven Callens.

(ELD)