Drie jeugdinternationals bij Oostendse waterpoloclub

Wouter Michiels, Jeroen Michiels en Alec Van Sundert.
Redactie KW

Talent op komst bij waterpoloafdeling van Ostend Swimming! Bij ROSC zijn Alec Van Sundert en de broers Jeroen en Wouter Michiels trots dat ze op jonge leeftijd met de eerste ploeg mogen spelen en dat ze bij de nationale jeugdselectie mogen aantreden.

“Ik ben zestien, student zesde jaar Wiskunde-Wetenschappen in KA Oostende Centrum en hoop hogere studies aan te vatten”, vertelt Alec Van Sundert. “Ik ben al lid van ROSC sedert mijn acht jaar. Ik speel nu nog met de U17 en mag al twee seizoen meedraaien in de eerste ploeg. Ik was al geselecteerd voor de Vlaamse ploeg en nu ook voor de nationale ploeg, die onlangs werd opgericht.”

“In Eindhoven hebben we een eerste internationale oefenwedstrijd gespeeld tegen de ploeg van Eindhoven. We hebben er verloren, maar het was een leerrijke ervaring. Van 23 tot en met 25 maart nemen we met de nationale U17 deel aan de EU Nations Cup Waterpolo in Praag. Normaal blijf ik nog enkele jaren bij ROSC, maar ik heb wel ambitie!”

Wouter Michiels is 17 en studeert Wiskunde-Wetenschappen aan KA Pegasus. “Ik ben ook gestart met waterpolo toen ik acht jaar was. Met de U15 werden we Belgisch kampioen. Ik sta in het doel en dat is een belangrijke schakel in de ploeg. Sinds vorig seizoen heb ik mogen proeven van de eerste ploeg en nu ben ik ook vaste keeper in de eerste ploeg. Eén keer in de maand was er ook training met de Vlaamse selectie en nu is er ook de nationale jeugdploeg. Het gaat snel. In Eindhoven hebben we veel vertrouwen opgedaan. Het wordt wel een zwaar weekend met drie wedstrijden op rij. We trainen drie keer per week met de club, heel intensief, en zijn wel wat gewend. Het wordt uitkijken naar het tornooi in Praag, een nieuwe ervaring op hoog niveau.”

Jeroen Michiels is de jongste van de drie. “Ik ben vijftien jaar en zit in het vierde jaar Wiskunde-Wetenschappen in KA Pegasus. Ik heb een tijdje atletiek gedaan en gezwommen. Ik ben vlug overgeschakeld naar waterpolo. Het is een passie geworden. Het is een combinatie van fysiek en techniek, een toffe teamsport. Ik mag dit seizoen ook aantreden met de eerste ploeg. Momenteel ben ik licht geblesseerd aan mijn ribben. Voor mij wordt het geen driedaagse. Uiteraard wil ik doorgaan met waterpolo, zolang het te combineren is met mijn studies. Ik wil dokter worden.” (FRO)