Discuswerper Philip Milanov opgelucht na kwalificatie voor finale

Redactie KW

Bruggeling Philip Milanov is er donderdag op het WK atletiek in Peking in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het discuswerpen.

Bij zijn eerste poging belandde de discus in de netten, waarna hij 62m20 lukte. Bij zijn derde en laatste poging liet hij een worp van 63m85 noteren.

“Ik was niet zenuwachtig bij de eerste worp. Ik heb alleen de discus iets te vroeg losgelaten, waardoor die nipt het net raakte”, aldus de 24-jarige Bruggeling, die in de kwalificaties op de achtste plaats eindigde. Twaalf atleten mochten naar de finale.

“Bij de tweede poging deed ik wat ik eigenlijk bij de eerste poging wou doen. En de derde was goed, tot mijn opluchting. Ik wist dat ik geen keuze meer had. Ik zorgde ervoor dat de adrenaline begon te stromen. Ik moest alles geven, aangezien de twee eerste pogingen niet goed waren. Het maximum was nodig om door te stoten.”

Top-8 als doel

De kwalificatielimiet lag op 65m00. Die werd gehaald door slechts twee atleten: de Jamaicaan Fedrick Dacres (65m77) en de Pool Piotr Malachowski (65m59). Milanov, van wie het Belgisch record 66m66 bedraagt, blijft nuchter voor de finale. “Bij de worpen moet ik bestendig en kalm blijven. Het doel is de top acht.”

(Belga)