Discuswerper Harting reist niet af naar Amsterdam, concurrent minder voor Milanov

24/06/16 om 09:01 - Bijgewerkt om 09:01

Philip Milanov zal een concurrent minder tellen op het EK atletiek in Amsterdam van 6 tot 10 juli.

Discuswerper Harting reist niet af naar Amsterdam, concurrent minder voor Milanov

© BELGA

De Duitser Robert Harting reist niet mee af naar Amsterdam met de sterke Duitse delegatie van 104 atleten (51 mannen en 53 vrouwen).

De olympische kampioen discuswerpen werd afgelopen week voor de negende keer Duits kampioen met een worp van 68m04, maar wil zich uitsluitend concentreren op de Olympische Spelen in Rio, zonder risico's te nemen in de tussentijd.

Harting moest in het begin van het jaar zijn terugkeer namelijk voor enkele weken uitstellen vanwege een spierprobleem aan de borstkas en een ontsteking aan de rechterknie.

De 31-jarige Harting scheurde twee jaar geleden de ligamenten van de knie en keerde dit seizoen na een lange revalidatie terug in competitie. Robert Harting is de tweevoudig Europees kampioen in het discuswerpen na overwinningen in Helsinki in 2012 en in Zürich in 2014. Hij kroonde zichzelf ook drie keer op rij tot wereldkampioen.

Philip Milanov won op het wereldkampioenschap in Peking van vorig jaar de zilveren medaille met een worp van 66m90, een Belgisch record dat inmiddels al verbeterd werd door de Bruggeling met een worp van 67m26. De gouden medaille was toen voor de Pool Piotr Malachowski met een worp van 67m40. Malachowski wordt in afwezigheid van Harting, die zijn overwinningen traditioneel viert door zijn shirt kapot te scheuren, waarschijnlijk opnieuw de grootste concurrent voor Milanov in de strijd voor Europees goud.

(BELGA)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!