Dirk Verduyn volgt Henri Pollefeyt op als voorzitter Nacht

24/09/16 om 21:58 - Bijgewerkt om 21:56

Na zestien jaar heeft Henri Pollefeyt het voorzitterschap van vzw De Nacht doorgegeven aan Dirk Verduyn. De bekendste organisatie van de vereniging is de Torhoutse loop- en wandelhappening Nacht van West-Vlaanderen.

Dirk Verduyn volgt Henri Pollefeyt op als voorzitter Nacht

Dirk Verduyn (zittend tweede van rechts) volgt Henri Pollefeyt op (zittend tweede van links). © Foto JS

Henri, die in Torhout woont, is in april 83 jaar geworden en hoewel hem dat niet aan te zien is, beginnen de jaren naar eigen zeggen door te wegen. Vooral het vele vergaderen vindt hij lastiger dan vroeger. En dus heeft hij zaterdagavond de fakkel doorgegeven aan de 60-jarige Dirk Verduyn uit Oostkamp, die net met pensioen is gegaan en al 28 jaar bestuurslid van de Nacht is. Zijn specialiteit zijn de wandeltochten, maar zijn knowhow reikt veel verder dan dat: hij kent de organisatie van de Nacht van West-Vlaanderen op zijn geheel door en door.

Ook voorzitter van sportraad geweest

De overdracht gebeurde zaterdagavond in zaal De Bosgalm in Torhout tijdens de barbecue voor de vrijwilligers van de Nacht. Henri wordt erevoorzitter in het bestuur van De Nacht, dat trouwens enkele nieuwkomers verwelkomt, onder wie een vrouw: Martine Kerkhove. Sowieso blijft Peter Verplancke secretaris en Luc Delie penningmeester.

Henri Pollefeyt is ook 24 jaar voorzitter van de Torhoutse sportraad geweest, een functie waarin hij in 2013 werd opgevolgd door Patrick Bostoen.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!