Diksmuidse zwemster Camille Bouden sluit EJK af met vijfde plaats op 4x200m vrij

© BELGA
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Het Belgische vrouwenkwartet dat in de reeksen nog de snelste tijd op de 4×200 meter vrije slag neerzette, is er op de Europese jeugdkampioenschappen zwemmen in Hongarije niet in geslaagd om een medaille te veroveren.

De 15-jarige Camille Bouden uit Diksmuide heeft in Hongarije haar EJK besloten met een verdienstelijke vijfde plaats. Een mooie prestatie, maar na de snelle tijd van in de voormiddag – België zwom toen de scherpste chrono van alle deelnemende landen – leek een medaille zeker mogelijk. Het Belgische zwemkwartet bevestigde zondagavond de prestatie van een paar uur eerder en knabbelde zelfs nog 16 honderdsten van de kwalificatietijd. Dat bleek echter niet genoeg, want landen als Hongarije (goud), Groot-Brittannië (zilver) en Rusland (brons) hadden duidelijk hun beste pijlen nog niet verschoten en pakten in de finale met veel snellere tijden dan in de kwalificaties uit. Het Belgische team met Lotte Goris, Camille Bouden, Eva Bonnet en Valentine Dumont strandde uiteindelijk op een verdienstelijke vijfde plaats op ruim 2 seconden van het podium.

Camille Bouden van de Bruinvissen Diksmuide kan over het algemeen terugblikken op een behoorlijk EJK. Ze behoorde tot de jongste zwemsters van het tornooi, maar kon met de estafetteploeg toch twee finaleplaatsen veroveren. Met een zesde en een vijfde plaats kwamen de Belgische meisjes zowel op de 4x100m als op de 4x200m vrije slag net iets tekort voor het podium. Individueel (400m vrije slag, 200m vrije slag en 200m wisselslag) lukte het Bouden niet om naar een finaleplaats te zwemmen. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier