Diksmuidse zwembelofte Camille Bouden mist in extremis Olympische Spelen

Camille Bouden is amper 14 maar geldt als één van de grootste talenten van het Belgische zwemmen. © BELGA
Redactie KW

De Belgische aflossingsploeg op de 4x200m vrije slag, waar Camille Bouden (14) op het EK in Londen nog deel van uitmaakte, is ?het ticket voor de Olympische Spelen in extremis nog kwijtgespeeld aan het Sloveense nationale vrouwenkwartet.

Na de Europese kampioenschappen van afgelopen weekend in Londen zag het er bijzonder rooskleurig uit voor de Belgische aflossingsploeg op de 4x200m vrije slag. In een nieuw Belgisch record van 8’02″67 zwommen zij naar het 16de en laatste virtuele ticket voor Rio. De kans dat die tijd nog werd verbeterd, leek bijzonder ?klein. Ook al omdat de concurrentie slechts tot dinsdag 31 mei de tijd had om alsnog onder de Belgische tijd te duiken.

Maar zaterdagavond gebeurde dan toch – volgens veel kenners – het ondenkbare. Op de nationale kampioenschappen in het Sloveense Kranj zwommen ?de Sloveense meisjes naar 8’00″40 en gaven zo de Belgische dames lik op stuk. Ze verbeterden de Belgische besttijd met 2″27. Zij kapen zo het laatste ticket voor Rio weg. De amper 14-jarige Camille moet dus nog minstens 4 jaar wachten op een nieuwe kans om naar de Spelen te mogen.

(SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier