Diksmuidse Hanna Vandenbussche pakt (nog) geen olympisch ticket in marathon van Amsterdam

Hanna Vandenbussche, op deze foto aan de slag in de cross van Wachtebeke. © Foto Belga
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

De 28-jarige atlete van MACW, die tegenwoordig in Leuven woont, finishte in Amsterdam na 2u.42’43”.

Bij haar debuutmarathon in april dook Hanna Vandenbussche als eerste atlete onder de olympische norm voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Enkel de top drie van de Belgische dames mag ons land volgend jaar vertegenwoordigen, dus was het bang afwachten hoe de concurrentie zou presteren. Intussen waren Veerle Dejaeghere (nota bene de trainster van Hanna), Els Rens en Manuela Soccol al goed voor een snellere tijd.

Niet geholpen door de weergoden

Er stond dus wel wat druk op de ketel voor Hanna Vandenbussche in de marathon van Amsterdam, die op zondagvoormiddag plaatsvond. Hanna werd echter niet geholpen door de weergoden, want door de lage temperatuur en de regen bleven alle records in Amsterdam duidelijk overeind. Ook de Diksmuidse atlete kon haar persoonlijk record niet kloppen. Ondanks de steun van haar Koekelaarse haas Wouter Decock finishte Hanna na 2u.42’43” en kwam ze dus ruim drie minuten tekort om zichzelf in de top drie te knokken.

Om alsnog de Olympische Spelen te bereiken, zal de MACW-atlete haar pijlen nu moeten richten op een snelle voorjaarsmarathon.

(AD)

De top drie mag naar de Olympische spelen in Rio, voorlopige tussenstand:

1. Veerle Dejaeghere : 2″31’56 (Berlijn, 27 september)

2. Els Rens : 2″38’16 (Eindhoven, 12 oktober)

3. Manuela Soccol : 2″39’29 (Berlijn, 27 september)

4. Hanna Vandenbussche : 2″40’15 (Rotterdam, 10 april)