Didier Duquesne eerste leider in 6 Uren van Kortrijk

Didier Duquesne en Francois Geerlandt staan aan de leiding na de eerste dag van de Kortrijkse rally. © Foto MD
Redactie KW

De eerste en enige klassementsproef die op zaterdagnamiddag verreden werd, leverde geen echte verrassingen op.

Aalbekenaar Didier Duquesne was met zijn Ford Fiesta WRC de snelste, gevolgd door Andy Lefevere, die dit jaar slechts twee seconden moest toegeven. “Ik heb een nieuwe bril die speciaal ontworpen is om nachtblindheid tegen te gaan en blijkbaar werkt die uitstekend. Merkgenoot Jasper Van den Heuvel volgt binnen dezelfde seconde terwijl Claudie Tanghe, de winnaar van vorig jaar, als vierde nog maar drie seconden achterstand heeft. Na dit viertal is er een kleine kloof met Melissa Debackere, die op acht tellen volgt, met in haar kielzog Pieter Tsjoen, Thomas Vauterin en Vincent Verschueren.

Bij de Historics staat er uiteraard geen maat op Paul Lietaer die nu al 23 seconden voorsprong heeft op Bram Fonteyne. Kortrijkzaan Robin Maes volgt al op 29 seconden en is dus op achtervolgen aangewezen.

De spektakelproef in Moeskroen was uiteraard maar een opwarmertje, hoorden we uit zowat alle monden en zondag begint de rally pas echt. Drama’s waren er vandaag niet te beleven zodat iedereen zijn kansen gaaf hield voor de 13 klassementsproeven die zondag voor de wielen worden geschoven. (FM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier