Desselgemse zwaar onderuit tegen Apolloon na moeilijke tweede helft

Op de derde speeldag van de competitie stonden de buren uit Desselgem en Kortrijk tegenover elkaar. Apolloon won de handbalderby met 22-39.

In de eerste periode startte het jong geweld van Kortrijk snel en had al snel een voorsprong van drie punten opgebouwd. Daarna verliep de wedstrijd gelijk opgaand. Desselgem dreigde nog even naar het einde van de eerste speelhelft maar aan de rust stonden de bezoekers nog steeds drie punten voor met 13-16. Na de pauze nam de thuisploeg de beste start en kwam dichterbij. Maar een straftijd voor Desselgem gaf Apolloon nieuwe moed en het wist op amper een minuut tijd de score weer verder uit te bouwen. De thuisploeg was van slag en kwam amper nog aan scoren toe terwijl de tegenstander, ondanks enkele fouten, dat wel kon. Zo eindigde de wedstrijd met 22-39 in het voordeel van Kortrijk.

Vooraan Apolloon met v.l.n.r. Felix-Alexander Bruneel, Mathy Van Huylenbrouck, Ian Maene, Jurgen Verschelde, Michiel Beke, Klaas Thiers, Tore Devos, Michiel Deschuymer, Till Dhaene, Natan Driesens, Anthony Mathijs, Michael Vandenbulcke. Achteraan Desselgemse met v.l.n.r. Jensy Depaemelaere, Stefan Baetens, Arno Bruyneel, Louis Lavens, Wim Verschaeve, Lieven Tijtgat, Jo Vandenborre, Jeroen Verschaeve, Ayoze Vandewalle, Arne Bruyneel, Arne Stinissen, Wouter Vandenborre, Mathias Goerlandt, Jenten Lefever, Wouter Verschaeve.