Deruddere en Stieperaere snelste van 400 deelnemers bij Beach Run De Panne

Het podium bij de heren: Davy Stieperaere (Wevelgem), Karel Moerman (Diksmuide) en Dominique Bordet (F). © FRO
Redactie KW

Op de Beach Run in De Panne waren de overwinningen voor Lies Deruddere en Davy Stieperaere.

Om en bij de 400 atleten hebben woensdagavond in De Panne deelgenomen aan de Beach Run, met start en aankomst aan de Esplanade. Zowel de dames als de heren moesten 8 km lopen op het strand, tussen Sint-Idesbald en de Franse grens.

Bij de heren namen Karel Moerman (Diksmuide) en Davy Stieperaere (Wevelgem) het initiatief. Niemand kon volgen, zodat vlug duidelijk was dat ze onder hun beiden voor de zege zouden strijden. De twee atleten losten elkaar goed af. Bij het opdraaien naar de Esplanade, in de laatste zandstrook, bewees Stieperaere dat hij nog de beste benen had. Moerman moest een gaatje laten en de vogel was gaan vliegen. Stieperaere won met 50 meter voorsprong op Moerman. Derde werd de Fransman Dominiqiue Bordet, voor Tim Stockmans (Middelkerke), de eindwinnaar van het Kustcriterium 2014.

De top-3 bij de dames: Lies Deruddere (Wevelgem), Emilie Butseraen (Oostduinkerke) en Celine Vandenbroucke (Moeskroen).
De top-3 bij de dames: Lies Deruddere (Wevelgem), Emilie Butseraen (Oostduinkerke) en Celine Vandenbroucke (Moeskroen).© FRO

Bij de dames voelde favoriete Lies Deruddere (Wevelgem) zich kiplekker. Ze liep van start tot aankomst aan de leiding en finishte met ruime voorsprong op de jonge Emilie Butseraen, voor Celine Vanden Broeck uit Moeskroen.

De volgende wedstrijd van het kustcriterium is de Sirene Jogging in Middelkerke, op zondag 16 augustus, met 8 of 16 km, en start om 14.30 uur.

(FRO)