Dertien collegeleraars wagen zich aan trio-triatlon in Izegem

Redactie KW

‘In-team’ is volgend jaar het jaarthema in Prizma Campus College Izegem en de leerkrachten geven alvast het goede voorbeeld. Met 13 staan ze op vrijdag 15 augustus aan de start van de trio-triatlon in Izegem, een voorwedstrijd van de populaire kwarttriatlon in de Pekkerstad.

15 augustus betekent al jaren triatlonhoogdag in Izegem. Dit jaar ook voor Prizma Campus College Izegem. De 13 sportieve leraars die deelnemen aan de trio-triatlon zijn: Frederik Dousy, Ann Hochepied, Hans Vanwijnsberghe, Marianne Vandezande, Bjorn Verscheure, Ben Werbrouck, Lies Bossuyt, Kevin Deman, Dave Willems, Liselotte Deblauwe, Bert Vergote, Karsten Vandendriessche en Piet Pieters.

Aangevuld met leerlinge Elisabeth Bruyneel en Jef Michels, de partner van een andere collega, vormen ze in totaal vijf volledige teams, die vrijdagmiddag om 13 uur in het kanaal de start nemen van de trio-triatlon. Een andere college, Stijn Desmet, waagt zich zelfs in zijn eentje aan de recreatieve 1/8ste triatlon.

Een derde van de collega’s doet mee

“Al jaren wordt erover gepraat tijdens de eindejaarsbarbecue van de leraars, maar dit jaar is het er echt van gekomen”, zegt Frederik Dousy, leraar lichamelijke opvoeding en biologie en initiatiefnemer van het gebeuren. “Ik polste enkele maanden geleden bij de collega’s wie het deze keer écht zag zitten om eens deel te nemen en de respons bleek groot: uiteindelijk schreef een derde van de collega’s zich in.”

Uit de inschrijvingen werden via lottrekking de ploegen gemaakt. “We nemen deel voor het plezier, de prestatie is van ondergeschikt belang. Zo’n trio-triatlon, waarbij iedereen één onderdeel voor zijn rekening neemt, is de ideale formule om triatlon te leren kennen.”

Groepstraining in Damse Vaart

Om zich klaar te stomen werd er onder meer een gezamenlijke groepstraining in en rond de Damse Vaart georganiseerd en dit onder begeleiding van Frank Bruyneel, voorzitter van de Izegemse triatlonclub, en meervoudig Iron Mandeelnemer Bart Colpaert. In De Weekbode Izegem van deze week kunt u alvast kennismaken met de sportieve leraars van het college. Hoe verliep hun voorbereiding en wat zijn de ambities voor 15 augustus ?

(LB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Izegem