Derde zegegebaar voor Stijn Fincioen

Redactie KW

De jaarlijkse La-Ko-Sta loopkermis startte dit jaar in Kortemark en werd in Langemark afgevlagd.

Aman Gemeda, die won in 2013 en 2014, was er niet bij in Staden. Toch won er vorig jaar opnieuw een Afrikaan met Ghirma Woldu en dat was trouwens geen verrassing, want de Eritreër liep in de vorige edities altijd bij de toppers.

Ghirma klokte vorig jaar af op een tijd van 1u08’08”. Hij had exact 3’25” meer nodig dan in 2006. Toen ging het ook van Kortemark naar Langemark. De beslissing viel vorig jaar al snel, Niko Serroen hield één kilometer stand aan de zijde van de Brugse Afrikaan. Frederik Colpaert loste hem af. Ghirma gaf er na drie kilometer nog eens een ruk aan en hij was er vanonder. Met Veerle Vandekerkhove en de tweeling Patricia en Anita Delvael vulde AV Roeselare verder het hele vrouwenpodium.

Derde zegegebaar voor Stijn Fincioen

Deze keer geen Afrikanen. Het werd een West-Vlaams onderonsje onder de meer dan 200 lopers. Naast Stadenberg tekenden de slotkilometers met lichtjes bergop en tegenwind voor een moeilijker opdracht. Bij de joggers werd Klerkenaar Lowie Fortrij na 5,8 km als eerste afgeklokt en bij de dames kwamen de zegebloemen bij de Werkense Trui Vandenbulcke terecht. In de halve marathon stond er bij de heren geen maat op de prestatie van Stijn Fincioen, die voor de derde keer deze LaKoSta loopkermis op zijn naam schreef. Hij liet zijn ploegmaat Frederik Colpaert in de steek, net als een paar plaatselijke atleten die het effenaf schitterend deden. Didier Verstraete finishte als vierde voor ploegmaat Dominique Alleman terwijl Joris Moeyaert – nog met een zware marathon in de kuiten – elfde werd. Plaatselijk zat men dus ook heel goed. In dit hele vertoon speelde vooral de Stadenberg telkens de rol van scherprechter. Daar schreven de toppers hun zegeverhaal.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier