Derde zege in Kortrijk voor Veronique Hostens aan de zijde van Vincent Verschueren

27/11/16 om 21:57 - Bijgewerkt om 21:53

Na de spektakelproef in Moeskroen op zaterdagnamiddag kon Didier Duquesne zondagmorgen de weg op als leider in de 6 Uren van Kortrijk.

Derde zege in Kortrijk voor Veronique Hostens aan de zijde van Vincent Verschueren

De winnaars: Oost-Vlaming Vincent Verschueren en de Kortrijkse Veronique Hostens. © DM

Maar de Aalbekenaar moest die leidersplaats al snel afstaan aan Pieter Tsjoen, die tijdens de eerste omloop al de snelste tijden realiseerde. Andy Lefevere volgde knap als tweede terwijl Vincent Verschueren de derde plaats innam voor Didier Duquesne, die te weinig vertrouwen in de wagen en de banden had op de natte wegen in en rond Kortrijk. Jasper Van den Heuvel maakte al snel een slipper tegen een muurtje en een beschadigde oliekoeler zorgde voor de opgave. Davy Vanneste haalde evenmin het einde van de eerste omloop want hij gleed op de proef Tombroek in de gracht.

Tweede omloop

Tijdens de tweede omloop werden de posities vooraan opnieuw grondig herschikt. Andy Lefevere moest aan de kant met een defecte versnellingsbak terwijl Pieter Tsjoen tot twee maal toe van de weg ging en in Aalbeke vast bleef steken in een gracht. Zo kwam de leiding in handen van Oost-Vlaming Vincent Verschueren die nu de snelste tijden op de tabellen zette en een voorsprong van zeventien seconden wist uit te bouwen op Didier Duquesne. Achter dit tweetal kon Claudie Tanghe, de winnaar van vorig jaar, gemakkelijk de andere R5 wagens van Debackere en Bécaert afhouden.

Derde omloop

De derde en laatste omloop werd verreden op een bijna droog parkoers en dat speelde in het voordeel van Didier Duquesne die nu ten volle de pk's van zijn Ford Fiesta WRC kon benutten. Duquesne was op alle vier de klassementsproeven de snelste maar kwam uiteindelijk toch twee seconden tekort om te zegevieren. De zege ging dus opnieuw naar Vincent Verschueren die met zijn Kortrijkse copilote, Veronique Hostens, een foutloze rally reed. Claudie Tanghe liet de resterende podiumplaats niet meer uit handen glippen terwijl Melissa Debackere op regelmaat naar de vierde plaats reed en kersvers VAS-kampioen Steve Bécaert als vijfde eindigde.

Historics

Bij de Historics stond er opnieuw geen maat op Paul Lietaer. De ervaren piloot uit Heestert had na de eerste omloop al meer dan een minuut voorsprong op Robin Maes maar de Subaru Legacy moest de tweede en derde omloop afwerken met alleen maar voorwielaandrijving toen het tussendifferentieel brak. Dat bleek echter geen probleem voor de Polle want hij bouwde zijn voorsprong verder uit en won uiteindelijk met meer dan twee minuten voorsprong op Robin Maes en meer dan vier minuten bonus op Tom Tytgat.

De 6 Uren van Kortrijk was ook de laatste wedstrijd van de Ford Pinto Cup en hier ging de zege naar Tieltenaar Jeroen Van Wanseele die daarmee voor het tweede jaar op rij de Ford Pinto Cup op zijn naam schreef.

(FM - foto DM)

De uitslag

1.Verschueren-Hostens Skoda Fabia R5

2.Duquesne-Geerlandt Ford Fiesta WTC

3.Tanghe-Cuvelier Ford Fiesta R5

4.Debackere-Cokelaere Skoda Fabia R5

5.Bécaert-Beernaert Citroën DS3 R5

6.Bruneel-Goethals Citroën DS3 WRC

7.Ellis-Fowler Subaru Impreza

8.Lietaer-Robecin Subaru Legacy

9.Vander Schelden-Peyskens Ford Fiesta R5

10.Coene-De Duytsche Mitsubishi Lancer Evo X R4

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!