Derde en vierde EK-medaille voor Sandrine Tas

Redactie KW

In de pisteraces van de Europese kampioenschappen in het Oostenrijkse Wörgl behaalde Sandrine Tas (ZRC Zandvoorde) een derde en een vierde medaille.

In het begin van de 15 km lange afvallingswedstrijd hield Sandrine Tas zich wat gedeisd. Langzaam maar zeker trok ze naar voren om zich te mengen in de debatten. Toen de bel van de laatste ronde weerklonk, was een duw van Giulia Lollobrigida (Italië) voldoende om Sandrine Tas te beletten mee te springen met Francesca Lollobrigida (Italië) en Manon Kamminga (Nederland). Sandrine kon toch haar twee andere belagers van zich afschudden en brons veroveren.

Bij de mannen legde Tim Sibiet, die hard voor zilveren Bart Swings werkte, beslag op de vijftiende plaats.

Nog eens zilver

Op de piste werd Sandrina later ook nog tweede op de 1.000 meter sprint. Voorlopig ontbreekt haar enkel een gouden plak. Sandrine Tas (Zwaantjes Roller Club Zandvoorde) was bij de senioren eerder op de piste in Wörgl (Oostenrijk) goed voor brons in het 300 meter tijdrijden, zilver op de 10.000 meter puntenkoers en brons op de 15 km afvalling. Nu kwam daar dus opnieuw een tweede plaats bij. Sandrine verstevigt hiermee haar koppositie in het individueel klassement. De Oostendse atlete telt momenteel 75 punten, negen meer dan de Italiaanse Francesca Lollobrigida en twaalf punten voor de Nederlandse Manon Kamminga, twee jaar geleden in Almere goed voor zeven Europese titels.

Sandrine’s clubgenote Stien Vanhoutte, tot nu toe goed voor goud en brons bij junioren A, viel op de 1.000 meter sprint net buiten de prijzen. Ze werd vierde en moest slechts enkele millemeters aan de Duitse Josie Hofman prijs geven.

(PR/ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier