Derde editie van de Bostrails een grandioos succes

Redactie KW

De bossen tussen Aalter en Beernem vormden opnieuw het decor voor een loopwedstrijd door de natuur.

De Bostrails waren aan hun derde editie toe en elk jaar probeert de organisatie de lat een beetje hoger te leggen. Voor het derde jaar op rij steeg het aantal deelnemers en werd zelfs de kaap van circa duizend inschrijvingen bereikt. Meer konden er niet meer bij. De start en aankomst was gelegen in de sporthal van Aalter.

De deelnemers hadden de keuze tussen 10 km (Blekkerbos trail), 24 km (Radio trail) of 42 km (Bossen van Vlaanderen trail). Het parcours voor deze marathon liep doorheen Doomkerke, Ruiselede tot in het domein Lippensgoed- Bulskampveld in Beernem en terug.

Harde ondergrond

Trailrun of lopen op onverharde wegen in de natuur is al enkele jaren een nieuwe hype in Vlaanderen. De filosofie is ook anders dan bij het gewone lopen. Er zijn er die uiteraard strijden voor de overwinning, maar de meesten gaan niet voor het aankomen in een bepaalde tijd. Zo ook Yannick Imbo die aan de 24 km meedeed. “De voorbije twee jaar was het drassig en nat. Dit keer droog met een ijzige harde ondergrond. Uitgleden deden we niet. Het was eerder opletten om de voeten niet om te slaan. Maar aan ons tempo had dit weinig impact. Het was overigens een mooi parcours, doorheen weinig bebouwing.”

Thomas De Vlaemynck van de Brugse triatlonclub Lostriamigos knikt. “De tijd is iets minder belangrijk. Het is meer genieten van de natuur. Het is voor de triatleten een leuke afwisseling, maar zwaarder. Dat merk je bij de start. Iedereen vertrekt rustiger, omdat ze weten wat er komt.”

Nieuw wedstrijdrecord

Tim Soenens uit Pittem (35’05) en Charlotte Mensaert uit Oostende (44’21) waren het snelst op de 10 km. Pieter Duyck uit Wingene (1:37’42”) werd tweede en eerste provinciegenoot op de 24 km. Gwendolyne De Deyne van de Beverhout AC was in 1:49’01” eerste dame. Haar clubgenoot Thomas Beirnaert won net als vorig jaar de marathon. Zij het dit keer in een nieuw wedstrijdrecord: 2:58’30”. De Nederlandse Leonie Ton finishte op de 42 km als eerste voor de Blankenbergse Mieke Dupont (3:34’59). (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier