Derde chrono voor Stoffel Vandoorne in ijskoud Barcelona

Woensdag geeft Vandoorne het stuur weer door aan zijn ploegmaat Fernando Alonso. © a-BELGA
Bart Vanacker
Bart Vanacker Medewerker Formule 1

Het goede nieuws na Stoffel Vandoornes eerste testdag met de McLaren? De Rumbekenaar zette de derde chrono neer. Het slechte nieuws: hij legde slechts 37 rondjes af vanwege technische problemen.

Veel testkilometers malen, daar is het toch om te doen tijdens de testritten. Na zijn lunchpauze kroop hij niet meer achter het stuur door een technisch probleem aan de McLaren: een defecte uitlaat achteraan zijn wagen zorgde voor overhitting. Vandoorne legde alles samen 171,5 kilometer af, net als Alonso gisteren een stuk onder de 500 testkilometers per dag waarop McLaren rekende.

Ook de winterse omstandigheden gooiden roet in het eten. Het duurde tot rond de middag vooraleer er wat actie losbrak op de piste. Ook Vandoorne kwam, na enkele aerodynamische tests in de voormiddag, buiten voor een handvol snelle rondjes.

Missie geslaagd, want hij zette met 1m20.325s de derde snelste tijd van de dag neer. De West-Vlaamse McLarenpiloot moest enkel Vettel (Ferrari) en Bottas (McLaren) laten voorgaan. Al moet je de rondentijden met een flinke korrel zout nemen, aangezien iedereen met verschillende afstellingen, andere banden en andere hoeveelheden brandstof rondrijdt.

Woensdag geeft Vandoorne het stuur weer door aan zijn ploegmaat Fernando Alonso, donderdag is het terug de beurt aan Vandoorne om de McLaren uit te testen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier