Derde Christmas Fun Run in De Haan

Het podium op de 7,5 km. © FRO
Redactie KW

De derde editie van de Christmas Fun Run lokte meer dan 1.000 sportievelingen naar het centrum van De Haan. Na de vier jeugdlopen namen een 800-tal atleten, verplicht gekleed als kerstman, de start op het marktplein. Ze konden kiezen tussen twee ronden (5km) of drie ronden (7,5km).

De start van de prestatieloop werd gegeven door Bart Verhaeghe, de voorzitter van Club Brugge, in aanwezigheid van vier iconen van blauw-zwart en gewezen internationals: Raoul Lambert, Willy Wellens, Jos Volders en Hugo Broos. De Fun Run werd immers georganiseerd ten voordele van Casa Hogar, een project dat door de Belgische nationale ploeg werd opgestart na de wereldbeker in Mexico.

Op de korte afstand ging de zege bij de dames naar Lien Dekeyzer uit Koekelare. Ze won makkelijk in 20’22”, voor Laure Haeve (Oostende) en Hilde Van Laere (Zandvoorde). Bij de heren won Thomas Dekeyzer (16’51”) heel vlot, voor Thibo Van Winghe en Joeri Viaene (Knokke).

De wedstrijd over drie ronden werd gewonnen door Gino De Cock uit Waregem, in 25’40”. De tweede plaats was voor de Bredense triatleet Dennis Dieussaert. Bredenaar Dominique Verbeke maakte het podium compleet. Bredene scoorde goed in de Fun Run want triatlete Daniëlle Deley won de 7,5 km bij de dames in 32’43”, voor Saida Hollevoet (Stalhille) en Benedicte Leonard (Brussel).

(FRO – foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier