Dennis Devriendt tekent voor super remonte in Hageland Power Triatlon

Redactie KW

De Brugse triatleet zette een achterstand van 5 minuten na het fietsen bij het lopen om in een voorsprong.


In de laatste 200meter remonteerde hij topfavoriet Willem Brems. Devriendt is duidelijk klaar voor het BK lange afstand in Eupen. De Hageland Power Triatlon in Aarschot kreeg een bijzonder spannende finish. Aan het einde van deze wedstrijd over de ongewone 1/3de afstand (2 km zwemmen, 60 fietsen en 5 lopen) kwam Brems net 200 meter te kort om de zege te grijpen. Dennis Devriendt maakte in de slotkilometer een verschil van 5 minuten na het fietsen helemaal goed.

De topsporter van Defensie zat in een achtervolgende groep van die na de 2 km zwemmen al 1 minuut achterstand telden op een ontketende Brems. Samen met Tim Brydenbach, Stenn Goetstouwers en Lowie Dewitte kreeg Devriendt een achterstand van vijf minuten aangesmeerd in het fietsonderdeel. Devriendt ging bij het lopen vol door, maar geloofde halfweg niet meer in zijn winstkansen.

“Dacht dat het afgelopen was”

“Toen ik hoorde dat het verschil nog drie minuten was, dacht ik dat het afgelopen was en dat ik niet meer vooraan zou geraken. Ik voelde me op dat moment niet super meer. Maar gaandeweg kreeg ik van een hoop fantastische supporters steeds kleinere tijdsverschillen te horen en dan ben ik opnieuw beginnen versnellen. Pas in de laatste tweehonderd meter kon ik op en over Willem.”

“Dit is een geweldige overwinning voor mij en een absolute opsteker richting BK lange afstand in Eupen over twee weken. Ik weet hoe het voelt om kampioen te worden en dat is ondertussen al veel te lang geleden, dus ik mik graag op een tweede keer goud”, aldus Devriendt

(DM)