Delfine Persoon wint in Dadizele overtuigend van de Italiaanse Monica Gentili

© JS
Redactie KW

Voor Delfine Persoon was de kamp in zaal Oltereeke in Dadizele tegen de Italiaanse Monica Gentili er eentje om wedstrijdritme op te doen in afwachting dat ze haar wereldtitel bij de lichtgewichten moet verdedigen in april. Delfine won overtuigend op de punten. Moorsledenaar Denis Rosescu deed het schitterend en won door technisch knock-out van Jamal Mahouti.

Delfine had maar weinig zenuwen voor haar kamp tegen Monica Gentili. In het begin van de meeting, die met om en bij de 1.000 boksliefhebbers een groot en onverwacht succes was, liep ze nog op haar dooie gemak in de zaal om een praatje te slaan met de supporters. Ze bokste tegen de Italiaanse een mooie kamp, maar was wel een klasse beter. De verdienste van de Italiaanse was ongetwijfeld haar wil om de acht ronden uit te doen en de toeschouwers waar voor hun geld geven.

“Deze wedstrijd is voor mij een goede voorbereiding op mijn WK-kamp in april”, zei Delfine. “De kans om een beetje wedstrijdritme op te doen en te zien of ik nog last had van mijn geopereerde hand. Maar het viel al bij al nogal mee. Al voelde ik op een bepaald moment lichte pijn in de hand en vermeed ik om al te hard te slaan en een ko te forceren. Het is nu hard trainen en werken om in april mijn topniveau te halen.”

Denis Rosescu top

Moorsledenaar Denis Rosescu won van Jamal Eddine Mahouti uit Steenokkerzeel met technisch ko in de 5de ronde. Denis (22), die nog maar aan zijn 4de kamp toe was (hij won er 2 met ko), bewees dat hij een enorme kracht heeft. Mahouti werd 4 ronden lang bestookt met links-rechtse stoten op hoofd en lichaam. In de 5de rond vond scheidsrechter Daniel Van de Wiele dat het welletjes was geweest en legde de kamp stil. Technisch ko na 1’12”.

“Die kamp deed me weer meer zin krijgen in boksen“, zei Denis. “Ik train en boks graag, maar mijn familie en mijn studies hebben altijd voorrang. “Na deze overwinning zal ik er toch even over nadenken om misschien toch meer uit mijn bokscarrière te halen.”

Naast de 2 hoofdkampen waren er nog 15 amateurkampen. Misschien iets te veel van het goede, naar onze mening. En nog dit: de presentator van dienst was burgemeester Ward Vergote, die het als invaller met veel bravoure aanpakte, ook al is hij zelf helemaal geen kenner van die sport.

(IB – foto’s JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier