Delfine Persoon verlengt in Zwevezele haar wereldtitel na diskwalificatie van haar opponente

12/11/16 om 08:43 - Bijgewerkt om 08:41

Delfine Persoon verdedigde vrijdagavond voor de vijfde keer haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten. En dat ging vlot tegen Ruth Stephanie Aquino, iets te vlot zelfs. De Argentijnse ging al in de eerste ronde tegen het canvas, zonder dat Delfine haar toen zelfs geraakt had. De arbiter diskwalificeerde Aquino.

Delfine Persoon verlengt in Zwevezele haar wereldtitel na diskwalificatie van haar opponente

© VDB

Een volle sporthal voor de kamp van Delfine, die voor de vijfde keer haar wereldtitel WBC bij de lichtgewichten verdedigde tegen de Argentijnse Ruth Stephanie Aquino. Wat een mooie kamp had moeten worden, draaide uit op een fiasco. De Canadese scheidsrechter legde de kamp in de eerste ronde stil toen Aquino even neer ging zonder dat ze geraakt werd door Delfine. Tot grote onvrede van het publiek en organisatoren. Delfine verontschuldigde zich bij het publiek omdat ze geen waar voor hun geld kregen.

Hedi Slimani (gouden broek ) tegen Vincente Rodriguez.

Hedi Slimani (gouden broek ) tegen Vincente Rodriguez. © VDB

Hedi Slimani had in de Argentijn Martin Vicente Rodriguez een taaie tegenstander, die regelmatig weerwerk bood. Rodriguez klampte te vaak aan om er een mooie kamp van te maken. En het moest normaal de mooiste kamp van de avond worden, maar dat was het niet, wel de hardste, met lijf-aan-lijfgevechten. Rodriguez werd uitgejouwd.

Yves Ngabu tegen Alexander Kubich.

Yves Ngabu tegen Alexander Kubich. © VDB

Yves Ngabu was de betere van de Rus Alexander Kubich, maar bokste geen goede wedstrijd. De Rus was een taaie klant, maar klampte te veel aan en boog te dikwijls voorover. Een KO zat er dit keer niet in, wel een puntenoverwinning.

Arno Castelein (rode handschoen ) tegen Bassim Belkhir.

Arno Castelein (rode handschoen ) tegen Bassim Belkhir. © VDB

Arno Casteleyn en Bassem Belkhir boksten onbeslist. Arno kreeg viel voortdurend aan, maar zijn tegenstander ontweek hem vaak. Eén ref gaf Arno gewonnen, twee gaven een draw.

Raznik Grigorian en de Bulgaar Georgi Georgiev boksten een matige partij. In de eerste ronde gaf de Roeselarenaar de indruk de kamp nog vóór het einde te zullen winnen, maar in de volgende ronden liet hij na om volop door te gaan. Hij won ruim op punten. Zwaargewicht Samuel Kadje (Fransman) was een klasse te sterk voor de 7 kilo zwaardere Karim Beredjem (Frankrijk). In de 2de ronde ging hij al op de knieën en in de 3de na 40 seconden opnieuw. Zijn coach wierp de handdoek in de ring.

Uitslagen

Leonardo Strynckx (Boxing Team Houtland) wint op punten van Amin Ameziane. Manolito Strynckx (Boxing Team Houtland) wint op punten van Antoine Bara (Boxingclub Respect).

Raznik Grigorian (Belg) won op punten van Georgi Georgiev (Bulgaar). Arno Casteleyn (Belg) en Bassem Belkhir (Tunesische Belg) boksen onbeslist. Samuel Kadje (Fransman) won door KO in de 3de ronde van Karim Beredjem. Yves Ngabu (Belg) won op punten van Alexander Kubich (Rus). Hedi Slimani (Tunesische Belg) won op punten van Martin Vicente Rodriguez (Argentinie). Delfine Persoon (Belg) wint na diskwalificatie van Stephanie Ruth Aquino (Argentinië).

(IB - foto's Bart)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!