Delfine Persoon verdedigt WK-titel in Roeselare

© VDB
Redactie KW

Zaterdag 4 juni verdedigt Delfine Persoon op Schiervelde in Roeselare haar wereldtitel lichtgewichten bij de World Boxing Council (WBC) tegen naar alle waarschijnlijkheid de Griekse Christina Linardatou.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad vooraleer Boxingclub Lichtervelde en hoofdsponsor Paul Degroote een andere vaste stek dan de sporthal in Zwevezele vonden voor de zoveelste WK-kamp van Delfine. Eerst was er sprake van dit in de Sleuyter Arena in Oostende te organiseren in samenwerking met Basketbalclub Oostende, maar een akkoord werd niet bereikt.

Het WK-kamp van Delfine zal nu op zaterdag 4 juni plaatsvinden in de sporthal Schiervelde, de thuishaven van Knack Roeselare. Die avond staan er zes prof- en drie liefhebberskampen op het programma. Wie de tegenstander wordt is nog niet zeker. Volgens coach Filiep Tampere wordt dat naar alle waarschijnlijkheid een Griekse. In de WBC-ranking zien wij Christina Linardatou als enige Griekse genoteerd staan. Het gaat om een 28-jarige boksster uit Athene, die acht kampen bokste en ze allemaal won.

(IB/GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier