Delfine Persoon verdedigt wereldtitel tegen ‘Black Mamba’ in Schiervelde

Delfine Persoon bij Hedi Slimani en Yves Ngabu. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Zaterdag 4 juni verdedigt Delfine Persoon voor de vierde keer haar wereldtitel bij de lichtgewichten WBC. Ze doet dat tegen Christina Linardatou uit de Dominicaanse Republiek. Diezelfde avond staan nog vijf profkampen op de affiche met onder andere Yves Ngabu, Hedi Slimani en Jean-Pierre Bauwens.

Het boksgala heeft dit keer plaats in Schiervelde in Roeselare en niet in Zwevezele. Voor het eerst organiseert de vzw Boxing Dolphin.

Hoofdkamp van de avond is uiteraard de WK-kamp van Delfine tegen de Dominicaanse Christina Linardatou (28), een Griekse van oorsprong. Die staat 13de op de WBC-ranking. “Ze bokste 8 officiële kampen en won ze allemaal, 5 met ko. Maar Christina bokste ook al een 20-tal kampen buiten het officiële circuit. Ze wordt ‘Black Mamba’ genoemd.”

Meer slaap

Delfine is er na haar problemen ten gevolge van zona weer bovenop. “Ik moet alleen meer rusten dan vroeger. Geen zes, maar minstens acht uren slaap per nacht”, zegt ze. “Om de kamp goed voor te bereiden neem ik twaalf dagen vakantie. Maar ik ben stilletjes aan de conditie aan het opbouwen en dat lukt.”

Yves Ngabu (27) won alle 15 zijn profpartijen en neemt het bij de cruisergewichten op tegen de Fransman Isossa Mondo. “Nu ik kampioen speelde met SK Zwevezele, kan ik mij 100 procent toeleggen op die kamp die ik wil en moet winnen. Mondo won in maart nog tegen Sylvain Luce, waartegen ik ook al een zware kamp bokste.”

Hedi Slimani, ook al uit de stal van Filiep Tampere, krijgt Ardie Boyose uit de Filipijnen als tegenstander. “Hedi staat nu 18de op de WBC-ranking en als hij wint, kan hij binnen de top 15 komen.”, zegt Filiep. “Dan maakt hij kans om voor de wereldtitel bij de WBC te boksen.”

Gentenaar Jean-Pierre Bauwens neemt het bij de super lichtgewichten op tegen de Georgiër Anzor Gamgebelli, die al 45 kampen bokste waarvan hij er 28 won. Dat moet gemakkelijk haalbaar zijn voor junior.

Andere profkampen zijn Grigoryan Razmik (Tampere) vs de Georgiër Mishiko Shunitidze en Denis Rosescu (Tampere) vs de Georgiër Vladimir Karelidze. Er staan ook nog drie amateurkampen op de affiche. Na afloop is er nog een optreden van de hardrockband ‘Beuk’ uit Brugge.

Het boksgala in Schiervelde begint om 19 uur.

(IB)

>> Zitplaatsen kosten 25 en 40 euro in vvk, 30 en 45 euro add; vip-arrangementen 125 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier