Delfine Persoon verdedigt wereldtitel niet in Zwevezele, maar in Zwitserland

© BELGA
Redactie KW

Delfine Persoon zou op paaszondag 5 april haar wereldtitel op het spel zetten en wou dat in Zwevezele doen. De Zwitserse Nicole Boss heeft een hoger bod neergelegd bij de boksbond. Delfine Persoon kampt nu op 25 april in Zwitserland tegen haar uitdaagster. Al bekijkt sponsor Paul Degroote om alsnog de kamp in Zwevezele te laten plaatsvinden.

Een kamp tegen Nicole Boss zal nu normaliter op zaterdag 25 april in Bern (Zwitersland) plaatsvinden. Dat druist natuurlijk in tegen de eerder gemaakte plannen om op paaszondag een heus boksgala op poten te zetten in Zwevezele. Niet enkel Delfine Persoon, maar ook Hedi Slimani en Yves Ngabu zouden er een aantrekkelijke kamp voorgeschoteld krijgen.

Delfine Persoon kon donderdagmorgen 29 januari nog niet echt veel kwijt : “Het is nog niet zeker dat ik in Zwitserland moet gaan kampen, misschien doet onze sponsor en organisator Paul Degroote wel nog een hoger bod. Dat valt dus af te wachten,” klonk het nog in onzekerheid.

Andere kampen op 5 april gaan gewoon door

Paul Degroote schept wat meer duidelijkheid : “We hebben meerdere keren een aanbod gedaan aan Nicole Boss om hier te komen vechten, de Zwitsers hebben dat keer op keer van tafel geveegd. Omdat er geen overeenkomst uit de bus kwam, moet een ‘purse bid’ dan de doorslag geven. Delfine en Filiep Tampere trokken dinsdag naar Rome om er ons bod in te dienen, blijkbaar lag het bod van de tegenstanders hoger. We kunnen nu wel nog proberen om tot een onderlinge overeenkomst te komen, maar het is duidelijk dat de Zwitsers graag in eigen land zouden organiseren. Als dat zo ook blijkt te zijn, gaat ons gala op 5 april gewoon door. Maar dan zonder de kamp van Delfine.”

De Zwitserse Nicole Boss is geen onbekende voor Delfine Persoon. De 30-jarige boksster uit Gits versloeg op 5 maart 2011 haar vijf jaar oudere opponente in Lichtervelde. Na een kamp over tien ronden won Delfine op punten.

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier