Delfine Persoon verdedigt opnieuw wereldtitel in Zwevezele

18/10/16 om 21:59 - Bijgewerkt om 21:56

Delfine Persoon verdedigt op 11 november in de sporthal in Zwevezele voor de vijfde keer haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten tegen de Argentijnse Ruth Stephanie Aquino, de nummer 5 op de wereldranglijst.

Delfine Persoon verdedigt opnieuw wereldtitel in Zwevezele

© BELGA

Naast die hoofdkamp zijn er nog 5 profkampen met onder andere het Benelux kampioenschap halfzwaargewichten met Yves Ngabu.

Delfine Persoon zag er op de persconferentie bij sponsor Paul Degroote duidelijk uitgerust uit. Ze is in elk geval klaar voor haar 5de wk-gevecht. "Ik werk niet meer bij de Spoorwegpolitie, maar bij de coördinatie- en steundiensten van de federale politie in Brugge", zegt ze. "Meer bureauwerk, uitsluitend dagdienst en vooral meer nachtrust", zegt ze.

Aanvankelijk zou Delfine tegen die andere Argentijnse, Erica Anabella Farias, boksen. "Op de WBC-conventie in Mexico daagde ze ons uit en wilde een revanche voor het verlies van haar wereldtitel in april 2014", zei Paul Degroote. "En we waren akkoord. Farias is momenteel WBC-wereldkampioene bij de super lichtgewichten, een gewichtsklasse hoger dan deze van Delfine. De winnaar zou dan wereldkampioene zijn in beide gewichtsklassen. Maar ze vroeg een buitensporig bedrag om naar België te komen en als wij ons bereid toonden om naar Argentinië te gaan, liet ze niets meer van haar horen. We gingen op zoek naar een andere betaalbare tegenstander en kwamen uit bij Ruth Stephanie Aquino, alsias La Rocca. Die bokste 10 profkampen waarvan ze er 8 won (1 met ko).

Niet Europees voor Ngabu

Yves Ngabu bokst niet voor een Europese titel omdat de tegenstander afhaakte. "Nu bokst hij voor de Beneluxtitel bij de halfzwaargewichten tegen Joel Djeko Tambwe, alias 'Big Joe'. Hij bokste 12 kampen en won er 9 van waaronder 4 met ko.

(IB)

De andere profkampen: Raznik Grigorian vs Georgi Georgiev, Oostendenaar Arno Casteleyn vs de Tunesische Belg Bassem Belkhir, Samuel Kadje vs Karim Berredjem (zwaargewichten) en Hedi Slimani vs Matin Rodriguez. Daarnaast zijn er nog 3 amateurkampen.

Het boksgala van 11 november begint om 17 uur. Tickets: staanplaatsen 25 euro, tribune 50 euro. Bestellen kan bij Degroote Trucks & Trailers Zwevezele, voetbalkantine Zwevezele, Café De Boksneuze Lichtervelde, Muziekcafé Yin Yang Gits, Media Markt en West-Flanders Motorbikes Roeselare.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!