Delfine Persoon verdedigt in Eernegem haar wereldtitel WBC lichtgewicht

Van links naar rechts Samuel Kadje, Delfine Persoon, Brice Bula Galo en Filiep Tampere. © Coghe
Redactie KW

Delfine Persoon verdedigt op zaterdag 9 juni haar wereldtitel WBC bij de lichtgewichten in het sportcentrum Klokkeputten in Eernegem. Haar tegenstander is de Argentijnse Del valle Aguirre Natalia Vanesa, alias ‘La cobrita’.

Delfine Persoon verdedigt voor de zevende keer haar wereldtitel WBC bij de lichtgewichten. In Eernegem wordt het haar 42ste kamp. Ze verloor maar één keer. De Argentijnse Del Valle Aguirre Natalia Vanesa, een hele mond vol, is de nummer 3 op de wereldranglijst en de nummer 1 in Argentinië.

“Geen sierlijke bokser, maar iemand die soms wild zwaait met haar armen”, zegt Delfine. “Het wordt alvast geen gemakkelijke kamp en ik mag me niet laten meeslepen in haar stijl. Ik had wel graag tegen de Ierse Katie Taylor gebokst, de wereldkampioene WBA, maar haar manager wil daar nu nog niet op ingaan.”

Behalve de kamp voor de wereldtitel zijn er nog twee profkampen. Brice Bula Galo (Tampere) neemt het op tegen de Hongaar Roland Hamar in een kamp over 8×3 minuten. Kadje Samuel (Tampere) en Laszio Penzes (Hongaar) boksen een Belgisch kampioenschap halfzwaargewichten. Een Hongaar, omdat er geen enkele andere Belgische bokser is die tegen Kadje wil boksen. Er zijn ook nog zes amateurkampen.

(IB)

Tickets: staanplaatsen kosten in vvk 20 euro en add 25 euro, tribuneplaatsen kosten 50 euro in vvk en 55 euro add. Ze zijn te verkrijgen in café De Boksneuze in Lichtervelde, Muziekcafé Yin-Yang in Gits, West-Flanders Motorbikes in Roeselare, Friethuisje ‘t Veld in Eernegem en cafetaria Time Out (sporthal Eernegem).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier