Delfine Persoon op en top voor haar WK-kamp

Het contact tussen Delfine Persoon en Maiva Hamadouche verliep vriendelijk. © Filip Ryckier
Redactie KW

Delfine Persoon is klaar voor haar WK-kamp van morgen woensdag in Zwevezele tegen de EBU-kampioene de Française Maiva Hamadouche. Dat bleek alvast dinsdagavond op de weging in Degroote Trucks & Trailers, het bedrijf van haar sponsor.

Beide boksers werden als eerste gewogen onder het oog van de internationale officiëlen. Maiva Hamadouche weegt 59,3, Delfine 60,4, een kilootje meer. Of dat een verschil zal maken weten we niet, maar het is alom gekend dat een bokser in één dag nog wat kan afvallen of verdikken en het gewicht de dag van de boks niet meer het gewicht is van de dag ervoor.

Delfine had vorige week nog een blaar onderaan haar voet en tijdens de training vorige week dinsdag zal dat ongetwijfeld pijn gedaan hebben. Maar ze is een taaie. “Ik liet die blaar goed verzorgen en ik heb er geen last meer van”, zei ze. De ontmoeting met haar tegenstandster Maiva Hamadouche verliep vriendelijk. Geen grote uitspraken van Hamadouche. En zo moet het.

Delfine Persoon op en top voor haar WK-kamp
© BELGA

Match nul

Hedi Slimani zag voor het eerst zijn Zuid-Afrikaanse tegenstander Fana Mzonke. Op de weegschaal was het alvast een match nul: beide boksers wegen 60,8 kg. Ook Ahmed Boussaidi en Sasha Yengoyan houden het qua gewicht in evenwicht: 69,2 kg. Maar of het morgen een match nul wordt betwijfelen we. Yves Ngabu weegt 98,2 kg en zijn opponent Engin Karakaplan uit Frankrijk weegt 1,8 meer.

De andere kampen zijn Razmik Grigorian vs Zakaria El Aissaoui, zwaargewichten Jack Mulowavi vs Markus Schroeder en El Achi vs Mindia Nozadze.

De meeting in de sporthal De Zwaluw in Zwevezele begint om 17 uur. Staanplaatsen 25 euro en zitplaatsen 50 euro. Tickets aan de sporthal.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier