Delfine Persoon klopt Boss in Zwitserland met technisch knock-out

De Belgische supporters lieten goed van zich horen daar in Zwitserland. © ib
Redactie KW

Delfine Persoon (30) blijft WBC-wereldkampioen lichtgewichten, nadat ze in het Zwitserse Bümpliz won van de Zwitserse Nicole Boss (35).

Al deed de Zwitserse organisator alles om het Delfine Persoon moeilijk te maken, zaterdagavond haalde dat allemaal niets uit en uitdaagster en Zwitserse Nicole Boss moest het onderspit delven in de negende ronde na technisch knock-out. “In de eerste en tweede ronde was het nog een beetje zoeken en aftasten, maar daarna liep alles zoals ik het wilde. Nicole Boss is enkele keren door de gong gered – onder andere in de 5de ronde – en in de 9de ronde vond de scheidsrechter dat het welletjes was geweest en hij legde de kamp stil”, aldus Delfine. “Wat de organisatoren ook deden – ik moest zelfs boksen met zwaardere handschoenen – het is hen niet gelukt om de titel naar Zwitserland te halen. Uiteraard ben ik net als mijn team heel gelukkig met die overwinning.”

De Belgische supporters lieten goed van zich horen daar in Zwitserland.
De Belgische supporters lieten goed van zich horen daar in Zwitserland.© ib

“Superoverwinning”

“Geen moment kwam Delfine in gevaar”, liet sponsor Paul Degroote ons telefonisch vanuit Zwisterland weten. “Delfine won de eerste 8 ronden op punten en in de 9de ronde legde de scheids wijselijk de kamp stil omdat Nicole Boss te veel slagen kreeg. Een superoverwinning voor Delfine, coach Filiep Tampere, de hele entourage en de vele supporters. Jammer dat er maar 30 supporters mee konden, maar de vreugde is er hier niet minder groot om.”

“Delfine blijft de beste en we brengen de titel weer mee naar België, waar hij thuishoort”, zei een enthousiaste Veerle Decoster-Lanssens, die tolk is voor Delfine en haar team. Voorzitter Filiep Van Moerkerke mag van zodra hij terug thuis is van Zwitserland, het grote feest aan de Boksneuze beginnen voorbereiden. Er zal zeker veel volk komen kijken.”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier