Delfine Persoon en Yves Ngabu verdedigen hun titels op 11 november in Zwevezele

26/07/17 om 19:24 - Bijgewerkt op 28/07/17 om 09:01

Delfine Persoon en Yves Ngabu verdedigen op 11 november in de sporthal in Zwevezele respectievelijk hun wereldtitel WBC bij de lichtgewichten en Europese EBU-titel bij de halfzwaargewichten

Delfine Persoon en Yves Ngabu verdedigen hun titels op 11 november in Zwevezele

© BELGA

11 november wordt een datum om zeker in uw agenda te noteren. Dan kunnen de boksliefhebbers in Zwevezele in één meeting twee internationale titelgevechten bekijken. Delfine Persoon verdedigt dan haar wereldtitel WBC bij de lichtgewichten waarschijnlijk tegen de Française Myriam Dellal uit Clermont-Ferrand. Dellal is een superlichtgewicht die 23 kampen bokste, waarvan ze er 23 won. Voor Delfine is het ondertussen een jaar geleden dat ze haar titel verdedigde. Ze sukkelde met een aanslepende handblessure en werd ondertussen twee keer geopereerd. Maar de revalidatie verliep goed en ze is ondertussen weer aan het trainen.

Diezelfde dag verdedigt Yves Ngabu voor de eerste keer zijn Europese titel EBU bij de cruiserweights, die hij in juni in de Expohallen behaalde tegen de Hongaar Lodi. Bilal Lagounne uit Aalst daagde hem uit en zijn manager wilde de kamp graag in Aalst laten doorgaan. Maar Yves en zijn manager Filiep Tampere wilden die uiteraard liever in Roeselare of Zwevezele zien plaatsvinden. Aanvankelijk zou de kamp in september doorgaan in Roeselare. "Maar dat was te vroeg voor Yves, niet alleen omwille van een handblessure, maar ook omdat hij meer tijd nodig heeft om zijn conditie op te bouwen", zegt zijn manager Filiep Tampere. "Het wordt dus 11 november in Zwevezele."

"Toen ik thuiskwam van een reis vernam ik dat ik eventueel in september mijn titel zou moeten verdedigen tegen Bilal Lagounne", zegt Ngabu. "Een onmogelijke opdracht voor mij, omdat ik nog maar één dag in de bokszaal trainde. Bovendien bokste ik voor de Europese titel tegen Lodi met drie inspuitingen in mijn hand en die handblessure is nog niet helemaal genezen. Ik heb dus nog enkele maanden nodig om mijn conditie op te bouwen. Maar tegen 11 november zal ik er honderd procent klaar voor zijn." Bilal Lagounne bokste als light heavyweight 24 kampen, waarvan hij er 21 won (11 met ko). Het wordt ongetwijfeld een boeiende titelkamp.

(IB)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!