Delfine Persoon en Jean-Pierre Bauwens op de Kerstmeeting in Izegem

© VDB
Redactie KW

Organisator en matchmaker Rudi Compernol slaagde erin een bijzonder mooie affiche samen te stellen voor de boksmeeting op Kerstdag om 17 uur in de sporthal in Izegem. Wereldkampioene Delfine Persoon en Gentenaar Jean-Pierre Bauwens zijn de publiekstrekkers.

Nadat Delfine Persoon op 11 november haar wereldtitel behield, na de soap van de Argentijnse Ruth Stephanie Aquino, besliste ze nu met Kerstdag in Izegem te boksen tegen de Keniaanse Everline Odero (31), die 7 van haar 15 kampen won. Uiteraard geen kamp waarin ze haar WK-titel EBU bij de lichtgewichten verdedigt.

Jean-Pierre Bauwens neemt het op tegen de Fransman Bibi Ondoua (21) die 7 van zijn 17 kampen won. Een derde profkamp gaat tussen de Georgische Belg Alexander Miskirtchiam (30) en de Fransman Baska Tuvdenlhgava (26) die 5 van zijn 12 kampen won. Miskirtchiam heeft een palmares om u tegen te zeggen. Hij deed 33 kampen, waarvan hij er 27 won (11 met KO). Hij was ook 3 keer EBU-kampioen bij de vedergewichten.

Ahmed Ghoulbzouri (12 win, 8 lost, 1 drawn) bokst tegen de Duitser Matingu Kendele, die 8 van zijn 13 kampen won. Voor Meulebekenaar Hakim Ben Ali (21 kampen) en de Roeselarenaar Sultan Abrekov (eerste profkamp) moet er nog een tegenstander aangeduid worden.

Tickets

Tickets kosten 18, 20, 25, 30, 35 en 65 euro. Je kan ze bestellen in café Sportief in Izegem, Media Markt en Harley Davidson West-Flanders in Roeselare en online op www.izegemboks.be.

(IB – GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier