Delfine Persoon behoudt na unanieme winst op punten tegen Hamadouche haar wereldtitels in het boksen

Delfine Persoon had de handen vol met Hamadouche, maar won verdiend en unaniem op punten. © VDB
Redactie KW

Delfine Persoon heeft haar wereldtitel in Zwevezele behouden. Ze kreeg de Franse Hamadouche niet tegen de grond, maar won unaniem op punten. De met 2.200 fans gevulde sporthal in Zwevezele ging uit zijn dak. Hiermee zet de spoorwegagente haar boerenjaar verder. Ook clubgenoten Ngabu en Slimani deelden in het succes, zij wonnen hun respectieve kampen.

Sporthal De Zwaluw zat afgeladen vol voor de vierde wereldtitelkamp van Delfine Persoon bij de lichtgewichten WBC. Voor Delfine Persoon in actie kwam, stonden er al enkele interessante kampen op de affiche. Clubgenoten Slimani en Ngabu hadden al het goede voorbeeld gegeven.

Haar Franse tegenstandster Hamadouche had haar negen profkampen gewonnen, waarvan acht met ko in de eerste ronde. Delfine Persoon wilde niet in de val lopen en hield rustig de bovenhand in de eerste rondes. Toch kwam de Franse er af en toe door, Delfine moet op haar tellen blijven passen.

Na de vierde ronde werd al een tussenstand bekend gemaakt, Delfine leidde bij de drie scheidsrechters met telkens 39-37. Het bleef daarna een verbeten gevecht. Hoewel er ook wel wat Franse fans waren, schaarde het publiek zich uiteraard volledig achter Delfine Persoon. Maar ook zij raakte ondertussen getekend door het gevecht, wat ook gold voor haar tegenstreefster overigens.

Ook in de tussenstand na acht rondes bleef de titelverdedigsters bij de drie officials een voorsprong op punten behouden. Afwachten of het nog tot een ko zou komen.

Hedi Slimani haalt Afrikaanse titel binnen,

Ngabu klopt tegenstander buiten de ring in eerste ronde

De drie hoofdkampen in Zwevezele werden voorafgegaan door een duel tussen Hedi Slimani (BC Lichtervelde) en de Zuid-Afrikaan Mzonke Fana. De titel van Afrikaans kampioen stond hier op het spel. De Lichterveldenaar is immers van Tunesische afkomst. Slimani haalde het op punten, de drie refs waren unaniem. Daarna sloeg Yves Ngabu zijn tegensgander al in de eerste ronde buiten de westen en de ring. De Roeselarenaar pakt zo de WBC Francophone-titel.

De entree van Yves Ngabu mocht er al zijn. Hij liet in de eerste seconden van de kamp al geen spaander heel van zijn Franse tegenstander Karakaplan. Het was meteen duidelijk dat de Fransman een moeilijke avond tegemoet ging, maar dat hij na 2’46 al buiten de ring zou geklopt worden, dat was toch verrassend. Yves Ngabu is nu WBC Francophone-kampioen.

Yves Nagbu kreeg ging Karakaplan snel tegen het canvas.
Yves Nagbu kreeg ging Karakaplan snel tegen het canvas.© VDB

Hedi Slimani (BC Lichtervelde) had het moeilijk in de eerste 4 ronden, maar herpakte zich. Vanaf de 8ste ronde was hij de betere van Mzonke die het in de volgende ronden meer dan eens door de links-rechtse slagen van Hedi hard te verduren kreeg. Een mooie overwinning voor Slimani die nu ok een Afrikaanse titel bij de lichtgewichten op zak heeft. Is hij nu klaar voor een wereldtitelkamp ?

Hedi Slimani (gouden broek) viseert hier het gezicht van Mzonke Fana.
Hedi Slimani (gouden broek) viseert hier het gezicht van Mzonke Fana.© VDB

In het voorprogramma ook heel wat activiteit. Jack Mulowayi van de stal Tampere won gemakkelijk met technisch ko in de 4de ronde van de Duitser Markus Schroeder, die al in de 2de ronde even neerging.

Ahmed Boussaidi van Boxingclub Lichtervelde moest het voor de Beneluxtitel opnemen tegen de ko-kampioen Sasha Yengoyan. Hij bood fraai weerwerk, maar was toch een maatje te klein. In de 6de ronde ging hij op de knieën en ook in de 7de ronde had hij het bijzonder moeilijk. In de 9de ronde kwam Ahmed even terug, maar in de 10de ronde ging hij weer neer na 1’50.

(IB – WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier