Deca-Cleeren en Demesmaker-Bague winnen nationale titel bij catamarans

Redactie KW

In een organisatie van Ostend Sailing had dit weekeinde in Oostende het Open Belgisch Kampioenschap voor Formule 18 en 16 catamarans plaats.

39 teams waarvan 26 in Formule 18 en 13 in Formule 16 hadden zich ingeschreven. Met niet minder dan 14 buitenlandse teams uit het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Frankrijk had het evenement ook een internationaal karakter.

In de formule 18 eindigde het Britse team Simon Northrop en Joseph O’Brien op de eerste plaats. De tweede plaats en titel van Belgisch kampioen was echter voor het team Wim Deca-Koen Cleeren van RBSC Duinbergen. Zij haalden het voor het team Philippe Bergmans en Sam Dezillie die derde eindigden. “De zeilomstandigheden met een zwakke wind uit variabele richting waren bijzonder moeilijk en dat maakte het heel spannend“, reageerde Wim Deca.

In de Formule 16 behaalde het team Henri Demesmaker en Alec Bague (RBSC Duinbergen) na een spannende strijd de nationale beker. Zij wonnen met slechts één punt verschil voor de uittredende kampioenen Philip Hendrickx en Filip Olyslager. “Door de lichte weersomstandigheden speelde de tactiek nog meer een rol dan gewoonlijk“, merkte Henri Demesmaeker op.

(PR)