Davy Vanneste wint Rally van Wervik in zijn thuishaven

© MARES DAVID
Redactie KW

Davy Vanneste schreef zaterdag de Woodstoxx Rally van Wervik op zijn naam.

De 41ste editie van de Woodstoxx Rally van Wervik werd gekenmerkt door een spannende strijd tussen de favorieten Andy Lefevere, Davy Vanneste en Didier Duquesne waarbij de verschillen heel de wedstrijd miniem bleven. Menenaar Davy Vanneste trok uiteindelijk aan het langste eind en won voor het eerst in de achtertuin van zijn sponsor. De wedstrijd begon tumultueus, want op de tweede klassementsproef ging Lorenzo Bossu zwaar van de baan en daarom diende de snelheidsrit geneutraliseerd te worden. .

De rally kreunde onder het grote aantal deelnemers en de neutralisatie zorgde voor heel wat vertraging. Andy Lefevere was de snelste starter en nam onmiddellijk de leiding. Maar de korte klassementsproeven zorgden ervoor dat de verschillen miniem bleven en zowel Vanneste als Duquesne volgden in zijn zog. De rally verliep goed voor Lefevere tot hij op de proef van Geluwe van de weg ging en moest opgeven. Zo kwam de leiding in handen van Davy Vanneste, die koelbloedig bleef en uiteindelijk met een kleine halve minuut voorsprong de rally won.

Vol vertrouwen naar Ieper

“Dit zorgt voor een speciaal gevoel. We moesten kiezen tussen aanvallen om te winnen of de auto intact naar de finish brengen om onze deelname aan de Kenotek Ypres Rally niet in gevaar te brengen. Het was dus dansen op een slappe koord.” Didier Duquesne kwam voor het eerst aan de start met zijn nieuwe Ford Fiesta R5 en kon vrede nemen met de tweede plaats. “Ik had een halve rally voorzien om de auto te leren kennen en een halve rally om tijden neer te zetten. Dat is aardig gelukt en nu kunnen we vol vertrouwen naar Ieper toeleven.”

De derde plaats ging naar de Franse Belg Victorien Heuninck, die voor de gelegenheid met een Mitsubishi Lancer Evo 9 aan de start kwam. De Opel Adams van Bergkvist en Griebel werden respectievelijk vierde en vijfde algemeen terwijl Paul Lietaer de zesde plaats behaalde bij het debuut van zijn Subaru Legacy.”We hebben de wegligging systematisch kunnen verbeteren zodat we hoopvol zijn voor de komende Ypres Historic Rally.”

Bij de Historics profiteerde Alain Vermeulen optimaal van het mistasten van Stouf (rechterachterwiel afgebroken) en Vanwijnsberghe (vier minuten straftijd ) om voor het tweede jaar op rij te winnen.

(FM)

De uitslag

1.Vanneste-Snaet Ford Fiesta R5

2.Duquesne-Cuvelier Ford Fiesta R5 op 0.27

3.Heuninck-Geerlandt Mitsubishi Lancer op 0.41

4.Bergkvist-Sjoberg Opel Adam op 1.32

5.Griebel-Clemens Opel Adam op 1.35

6.Lietaer-Wallays Subaru Legacy op 1.53

7.Merlevede-Devrieze BMW M3 op 2.22

8.Taveirne-Aeck Mitsubishi Lancer op 2.42

9.Ingram-Moreau Peugeot 208 T16 op 3.12

10.Denys-Gillebert Renault Clio op 3.23

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier