Davy Stieperaere wint Trimardloop in Langemark

We zien de start van de jogging. © RB
Redactie KW

Mooi weer, maar een felle wind en een ware demonstratie van heer en meester Davy Stieperaere. 200 deelnemers gingen onder de startvlag van Lode Deltour door in de Trimardloop.

Met een totaal van 353 lopers werd andermaal een deelnemersrecord verpulverd in Madonna. Bij de jeugd kwamen 81 lopers aan de start, voor de jogging daagden er 72 vertrekkers op en in de Trimardloop gingen kop 200 deelnemers van start.

In de jogging won Hanish Maertens met een straat voorsprong bij de heren terwijl bij de dames de jeugdige Julie Voet met de bloemen ging lopen.

In de Trimardloop werd het geen spannende wedstrijd tussen de toppers van een serieus kaliber, daarvoor was Stieperaere te oppermachtig. “Ik wilde eens weten hoever ik stond en legde er van meet af aan de pees op. Ik was wat verbaasd toen ik merkte dat ik direct alleen op kop lag en het bleef zo tot op de meet”, lacht Davy Stieperaere. Bij de dames stond er dan weer geen maat op Ilse Geldof, die eveneens met heel wat voorsprong de finish bereikte. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier