David Van Dorpe vertrekt bij Vlaamse Handbal Vereniging

Redactie KW

“Een weloverwogen, maar voor het grootste deel een principiële keuze”, aldus de naar Limburg uitgeweken Kortrijkzaan.

David Van Dorpe zal uiteindelijk tien jaar aan de slag geweest zijn bij de Vlaamse Handbal Vereniging. “En dat is een hele tijd toch in zo’n kleine, maar professionele structuur. Het is misschien niet slecht om iemand met nieuwe ideeën en nieuwe competenties te introduceren.”

Maar de hoofdreden is het feit dat Luc Tack straks niet langer voorzitter van de VHV is. “Dat is niet dé reden, wel de aanleiding”, zegt Van Dorpe. “Ik heb samen met Luc de voorbije jaren een heel traject afgelegd (waaronder bijvoorbeeld de opstart van de BENE-League tussen de vier beste Belgische en Nederlandse clubs, red.). Ik heb zijn beleid mee helpen uitstippelen en uitvoeren. Als je dan verneemt dat de meerderheid daar niet langer achter staat, dan voel je je ook zelf aangesproken”, verduidelijkt hij.

David Van Dorpe is afkomstig van Kortrijk, waar zijn ouders nog altijd wonen. De voorbije jaren woonde hij in het Limburgse dorpje Jeuk, nabij Gingelom. “Of ik daar blijf wonen nu ik stop bij de VHV? De kans bestaat dat ik naar West-Vlaanderen terugkeer. Want mijn dochter moet straks naar de middelbare school en in Jeuk is die er niet. Dat zou een goede aanleiding kunnen zijn. Al is het ook afhankelijk van waar ik straks aan de slag ga.”

Van Dorpe heeft een verleden bij handbalclub Apolloon Kortrijk. En misschien overweegt hij wel om naar ‘zijn’ club terug te keren nu hij zijn functie bij de VHV heeft neergelegd. “De kans is heel reëel dat ik sowieso in het handbal blijf. Ik heb veel in die sport geïnvesteerd, maar heb er ook heel veel voor teruggekregen. Ik blijf een handbaldier, dus zal ik sowieso wel ergens bij een club mijn opwachting maken.”

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier