Danny Goessaert Kuurns Sportfiguur van 2016

Redactie KW

Op de huldiging van de Kuurnse sportverdienste 2016 vielen Danny Goessaert (minivoetbal), Jonas Vandevyvere (duathlon), Rhune Cleenewerck (dans) en Niels Kesteloot (atletiek) zaterdagavond in de prijzen.

Elk jaar huldigt de Sportraad Kuurne de vrijwilligers, kampioenen en verdienstelijke sporters van tal van verschillende Kuurnse clubs en verenigingen. Daarnaast worden ook trofeeën voor Sportfiguur, Sportman, Sportman bij de jeugd en Sportvrouw bij de jeugd uitgereikt.

Jeugd van het jaar

De 13-jarige hiphop- en discodanseres Rhune Cleenewerck ging aan de haal met de prijs voor Sportvrouw 2016 bij de jeugd. Rhune traint bij de Kortrijkse dansschool Dursin en pakte vorig jaar meerdere Vlaamse en Belgische titels, alleen, in duo of in formatie. Sportman van het jaar bij de jeugd ging naar de 18-jarige Niels Kesteloot. De imposant gebouwde meerkamper is een absolute topper in het atletiekcircuit.

Europees en vice-wereldkampioen

Jonas Vandevyvere (26) werd voor de Sportraad verkozen tot Sportman 2016. Met een Europese titel en een tweede plaats op het WK in zijn leeftijdscategorie op de lange afstand-duatlon kende Jonas een absoluut droomjaar. De ambities en doelen voor 2017 zijn duidelijk: een gooi doen naar de wereldtitel en een tijd onder onder de 7 uur 15 minuten.

24 jaar bestuurslid

De huldiging werd afgesloten met de trofee voor de Sportfiguur van 2016, een prijs die je maar één keer in je carrière kan winnen. Politie-inspecteur Danny Goessaert, voormalig bestuurslid van voetbalclub Kuurne Sport en bijna een kwarteeuw trekker van de Kuurnse Minivoetbal Vereniging, mag de trofee trots op zijn kast zetten. Danny ziet zijn oeverloze inzet voor sport- en voetbalminnend Kuurne beloond.

(OV – foto NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier