Daniel Ricciardo pakt pole in Monaco, Stoffel Vandoorne twaalfde

Redactie KW

Daniel Ricciardo (Red Bull) start zondag op de pole in de Grote Prijs van Monaco, de zesde wedstrijd in het wereldkampioenschap Formule 1. Voor de 28-jarige Australiër is het de tweede polepositie in zijn carrière. De eerste behaalde hij in 2016 ook in Monaco. Dat leverde hem toen uiteindelijk een tweede plaats in de GP op.

Ricciardo domineerde de kwalificaties. Met een rondje in 1:10.810 zette hij een nieuw circuitrecord neer, een record dat hij donderdag in de vrije oefenritten al een paar keer aangescherpt had. De Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) werd op 229 duizendsten tweede, de Britse WK-leider Lewis Hamilton (Mercedes) op 422 duizendsten derde. De Fin Kimmi Räikkönen mag naast Hamilton op de tweede rij postvatten. De Fin Valtteri Bottas (Mercedes) en de Fransman Esteban Ocon (Force India-Mercedes) parkeren hun bolides op de derde rij.

Stoffel Vandoorne (McLaren-Renault) werd met een twaalfde tijd in de tweede sessie uitgeschakeld en start op de zesde rij. Zijn Spaanse teamgenoot Fernando Alonso deed het met een zevende stek beter. Ricciardo’s Nederlandse teamgenoot Max Verstappen kon na zijn crash in de laatste oefensessie niet aan de kwalificaties deelnemen en start helemaal achteraan.

(Belga – GF)