Dames Hockey Brugge versterkt zich met derde Argentijnse en haalt Elise Dauw terug

Redactie KW

De dames van Koninklijke Hockeyclub Brugge spelen komend seizoen in de hoogste hockeyafdeling. De club is ondertussen op sportief vlak volop bezig met de voorbereiding.

De Brugse hockeydames treden komend seizoen aan in de hoogste afdeling. (Foto ACR)

De speelsters hadden ondertussen een voorbereidend programma om hun conditie op punt te stellen. Vanaf augustus start het echte werk. “Er hebben dan een aantal oefenwedstrijden plaats, zodat bij de start van de competitie het wedstrijdritme op punt staat”, zegt Emmanuelle Bernolet.

Franse interesse

KHCB heeft naast de twee Argentijnse meisjes Cinda Lucia Sosa en Mariela Nicolle Mondaca Luraschi, die vorig seizoen mee de promotie afdwongen, met Rocio Brocolli nog een derde Argentijnse van Spaanse origine aangetrokken. Daarnaast zal trainer Mathieu Martinache geassisteerd worden door de Argentijn Santiago Fuentes. Hij wordt T2. “We kunnen ondertussen ook rekenen op grote interesse van Franse speelsters. Maar er is nog niets concreets. Zij beseffen dat het niveau in België serieus stijgt en dat in Frankrijk de limiet bereikt is”, gaat het bestuurslid verder.

Dames Hockey Brugge versterkt zich met derde Argentijnse en haalt Elise Dauw terug

Elise Dauw keert terug naar haar heimat. (Foto ACR)

Elise Dauw op EK

Ook Elise Dauw, deel uitmakend van de Red Panthers, en vanaf zondag met de nationale U21 actief op het EK in Waterloo, keert van bij Gantoise naar Brugge terug. “We zijn klaar om de strijd aan te gaan in de eredivisie. We zijn zeer verheugd dat Elise ervoor koos om terug in haar stad te spelen. Samen met de Brugse jeugd, het opkomende talent en de drie buitenlandse speelsters, zullen we er alles aan doen om het behoud in de hoogste afdeling na te streven.”

“Bij onze herenploeg stopt Laurens Oversier met spelen bij de Heren 1, maar heeft zich geëngageerd om de ploeg te trainen en te coachen. We hopen eveneens ?om met ons Brugs jong talent bij de top zes van de 2de divisie te eindigen.”

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier