Dames 35/3 A van Markse TC stranden in interclubfinale

De dames 35/3 A van Markse TC met Petra Wylin, Cornelia Hauspie, Caroline Maeyaert, Isabel Vergote en Petra Vanneste. Delphine Diesbecq ontbreekt. © EF
Redactie KW

De dames 35/3 A van Markse TC verloren afgelopen weekend de finale van de gewestelijke interclub. TC Koksijde was met 4-2 een maatje te groot voor de zes vriendinnen. “We zijnt rots op ons afgelegd parcours”

“Koksijde is de verdiende winnaar”, geeft speelster Isabel Vergote eerlijk toe. “Jammer genoeg was het na de enkelspelen al beklonken. De dubbelspelen waren dus alleen voor de fun. Met iets meer geluk zat er meer in. Verloren we één set minder in de enkelspelen, dan was alles nog te spelen in de dubbels.”

In haar eigen enkelspel verloor Isabel met 6/4 en 6/1 van Leen Declerck. “Ik kende Leen van vorig seizoen, toen verloor ik ook tegen haar in de interclub. Nu waren er kansen genoeg, maar ik miste te veel cruciale punten. Enkelspelen zijn ook niet mijn ding. Alleen in de interclub geef ik het een kans. Voor de rest speel ik deze zomer alleen dubbeltornooien.”

Hechte vriendinnen

Ondanks het verlies in de interclubfinale is Isabel trots op de prestatie van haar team. “Vorig seizoen eindigden we in de achtste finales. Nu wilden we minstens even goed doen en dat is ons met verve gelukt. Onze teamspirit is onze grootste troef. We speelden voordien nog samen volleybal en geven ons nu volledig op het tennisveld. Ook naast de interclubwedstrijden spreken we geregeld af om iets te gaan drinken.”

“Met minder dan finaleplaats niet tevreden”

Vanaf zaterdag 8 juli start het open tornooi van Markse TC. Voor Isabel het absolute hoogtepunt van deze tenniszomer. “Daar wil ik altijd goed presteren. Zo schreef ik me al in voor verschillende dubbelreeksen. Vooral van de reeks dames 5 verwacht ik veel, want die reeks wonnen we vorig seizoen. Met minder dan een finaleplaats kan ik niet tevreden zijn. Hopelijk hebben we een gunstige loting, daar begint het allemaal mee”, besluit Isabel.

(JDH)