Curtrycke Queens maken zich op voor titel

Redactie KW

In derde nationale van het vrouwenrugby staat RC Curtrycke Queens op één match van de titel. Zaterdag kunnen de Kortrijkse dames het in eigen huis afmaken tegen RRC Pajot, de vierde in de stand.

Afgelopen weekend wonnen de dames de topper tegen RC Hamme met 27-3. “Het ziet er heel goed uit”, weet ook kapitein Lieselotte Debaes. “Nu moeten we met minstens vier try’s winnen tegen RRC Pajot. Dan is de titel binnen. Maar een makkelijke opdracht wordt het niet. Dit seizoen verloren we al twee keer tegen dat team, al speelden we dan wel onze slechtste matchen van het seizoen. Mits een collectief sterke prestatie is een overwinning zeker mogelijk. We moeten ons eigen spel spelen en ons niet laten intimideren door de tegenstander. De Queens bestaan dit seizoen vijf jaar. Het zou mooi zijn als we dat kunnen vieren met het kampioenschap.”

Het geloof in de titel is groot bij de Kortrijkse dames. De titelmatch tegen RRC Pajot wordt één groot clubfeest. “Of we nu winnen of verliezen: de dames verdienen een feestje“, aldus Debaes. “Niemand had durven dromen dat we dit seizoen voor de titel zouden meestrijden. Vorig seizoen waren we met slechts 25 speelsters, nu zitten we aan 40 inschrijvingen. Er waren dus 15 dames die van nul moesten beginnen. De anciens namen de nieuwe dames onder hun vleugels en stoomden ze klaar. Daar plukken we nu de vruchten van. Ook als we geen kampioen spelen, mogen we trots zijn op wat we bereikt hebben.”

Avontuur

De Queens vormen als ploeg één hecht blok. Volgens kapitein Debaes is net dat de grote sterkte van het team. “We gaan voor elkaar door het vuur. Ook naast het rugby spreken we vaak samen af om een pintje te drinken of een uitstap te maken. Hopelijk is er geen leegloop na dit seizoen. Enkele dames mochten al testen bij de nationale ploeg en ook uit hogere reeksen zal er ongetwijfeld interesse zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen samen het avontuur in tweede nationale wil meemaken. En als er nog dames geïnteresseerd zijn, zijn ze altijd welkom.”

RC Curtrycke Queens ziet de overstap naar tweede nationale helemaal zitten. Dan proeft het voor het eerst van een competitie met 15 tegen 15. “Dat wordt een heel ander systeem. We zullen onze voorbereiding goed kunnen gebruiken. Ik ben ook benieuwd naar het niveau. Het wordt afwachten wat onze jonge ploeg kan tegen die sterke ploegen. Maar met deze dames zie ik het helemaal goed komen”, besluit Lieselotte Debaes.

Zaterdag 6 mei om 16 uur: RC Curtrycke Queens – RRC Pajot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier