Crossers MCLB rijden eerste rit Herfstcriterium

© Foto Coghe
Redactie KW

De motorcross-federatie MCLB was na haar drie weken durende finalezondagen toe aan de eerste manche van het Herfstcriterium.

Dat betekent dat de motorcrossers op vier weken van het einde van hun seizoen gestart zijn. Toevallig vier wedstrijden in Oost-Vlaanderen met de start in Beervelde, in zeer gunstige weersomstandigheden met zo’n 325 piloten achter het starthekken waaronder zowat alle toppers. Dat is meteen de overgangswedstrijd waarin de talentrijkste kerels en alle kampioenen een klasse hoger mogen debuteren. Liefst 9 solorijders West-Vlamingen uit de 18 categories stonden op het hoogste schavotje met de huldiging, plus de vier zijspanrijders.

Bij de Beloften mx2 een knalprestatie van vice-kampioen Nick Lamote uit Sysele die het nog even bij de oude stal hield en meteen bewees met dubbele reekszege dat hij uit het goede hout gesneden is, en straks de overstap zal maken naar de Juniors.

Bij de Nieuwelingen mx2 een aangename verrassing met de vriendelijke Arne Demeulemeester (foto) uit Meulebeke. In de eerste reeks als snelste uit de startblokken, met Joren Polfliet, de thuisrijder in zijn spoor die na enkele ronden de leiding overnam. Demeulemeester liet zich echter niet van de wijs brengen en pakte in de laatste ronde de maat van zijn maatje. Arne had in de tweede heat genoeg aan een tweede plaats voor de eindzege met een bonus van twee seconden.

Nick Desender uit Torhout was de beste bij de Quads-Beloften met tweede plek en reekszege.

Dylan Delagrense uit Beveren-Leie pakte sterk uit met dubbele reekszege bij de Juniors mx1/3, en bij de Juniors mx2 was deze eer weggelegd voor Stanley Verstraete uit Zerkegem.

Dat Jason Carron uit Tielt op hoog niveau deze eindejaarswedstrijden aanpakte wisten we al, en dat bewees de Tieltenaar met dubbele reekszege bij de Nationalen mx1/3.

In de lichte cavalerie der Nationalen, de mx2, mocht Damon Tanghe op het hoogste schavotje, en dat ook met dubbele reekszege.

Ook Jeffrey Dewulf was op de afspraak bij de Internationalen, onze nationale kampioen in de koninginneklasse zette zijn zegereeks verder in de eerste reeks, maar moest tevreden zijn met de tweede stek in de finalereeks, achter achtvoudig ex-kampioen Steve Seronvol, de Luikse piloot uit de stal van Ronny Zutterman uit Beernem.

Timmeke Vandriessche, de regerende nationale kampioen bij de Nationalen mx2, heeft onmiddellijk zijn visitekaartje afgegeven bij de Internationalen Open B. Tim debuteerde immers met dubbele reekszege en heeft het winnen blijkbaar niet verleerd ondanks de hogere categorie, en dat belooft.

Ook bij de Zijspannen niks anders dan West-Vlaams succes met Marc Verbrugghe-Kenny Boxtaele bij de Zijspan A. De Ginstenaar uit Oostrozebeke won de eerste reeks en knalde naar de tweede stek achter Dierckens in de tweede manche, goed voor de eindzege. In groep B bloemen voor Koen Vandecappelle-Gauthier Valcke, ook al uit de uithoek van Oostrozebeke, de heimat van de zijspancross.

(GA – foto Coghe)