Cris Algoedt gaat voor top drie in Ieper

Cris Algoedt uit Zwevezele staat opnieuw aan de start in Ieper. © Foto David Mares
Redactie KW

Cris Algoedt is stilaan een habitué aan het worden in het startveld van de Ypres Rally. Vrijdag verschijnt hij er voor de vierde keer op het startpodium.

“Ik herinner me nog goed de eerste deelname”, aldus de Zwevezelenaar. “Je wordt echt overdonderd door zowel de organisatie, het deelnemersveld als het parcours. Met alle respect voor de overige organisatoren, maar Ieper is nog wat anders dan rond je eigen kerktoren rondtoeren. Met zijn opeenvolging van diverse proeven kan je het parcours nooit echt kennen. In 2005 en 2006 kwam ik er al aan de start, toen met een Mitsubishi Evo VI. Intussen schakelde ik over naar BMW en kon ik niet meer starten in deze topklassieker. Maar door de toelating van groep M-wagens vorig jaar kreeg ik opnieuw de kans om te starten. We moeten van de gelegenheid gebruik maken. Stel dat ze volgend jaar de M-wagens opnieuw verbannen, dan zijn we gezien.”

“Dit jaar wil ik zeker de strijd aangaan in de klasse met kleppers als Claudie Tanghe en Brecht Hoorne. Het enige spijtige is dat zij 45 minuten eerder starten dan wij. Geen voordeel, aangezien wij langer in het donker zullen moeten rijden. Ik ga me er niet achter wegstoppen, maar het is een kleine handicap. De voorbereiding speelt natuurlijk ook een grote rol. Gelukkig kan ik rekenen op de ervaring en streekkennis van mijn Ieperse copiloot Bjorn Pattyn, nu de proeven heel wat gewijzigd werden. Aanvankelijk was voorzien dat Steven Rotsaert uit Zedelgem mij zou begeleiden, maar door beroepsomstandigheden moet hij afhaken. Als alles meevalt, willen we na Ieper nog naar Wallonië trekken voor de Boucles Chevrotines, om nadien in eigen provincie nog Staden, de Omloop van Vlaanderen en Koekelare te betwisten.” (DT)