Coppejans kan niet stunten tegen Cilic, België 0-1 achter tegen Kroatië

© BELGA
Redactie KW

Kimmer Coppejans (ATP 122) heeft vrijdag in de eerste partij in de Davis Cup-ontmoeting met Kroatië in de eerste ronde van de Wereldgroep niet kunnen stunten tegen Marin Cilic (ATP 12).

De 22-jarige Oostendenaar verweerde zich kranig in de Luikse Country Hall, maar moest na twee uur en 22 minuten zijn meerdere erkennen in de Kroatische nummer één. Cilic haalde het met 5-7, 3-6 en 5-7 en schonk zijn land een 0-1 voorsprong.

De voorkeur op Bemelmans

Davis Cup-kapitein Johan Van Herck duidde Coppejans aan als zijn nummer twee en gaf de youngster de voorkeur op de meer ervaren Ruben Bemelmans (ATP 136). Coppejans speelde tegen Cilic zijn tweede enkelspel in de Davis Cup, begon uitstekend en kwam in de eerste set 5-2 voor. Toen stokte de machine echter en na 44 minuten schreef Cilic de eerste manche met 5-7 op zijn naam.

Ook in de tweede set begon de West-Vlaming goed (2-0), maar opnieuw kon hij die lijn niet doortrekken. Cilic kwam al snel op gelijke hoogte en stoomde meteen door: 3-6. Hetzelfde spelbeeld in set drie: Coppejans kwam 3-1 voor, Cilic knokte zich langszij en benutte daarna ook zijn eerste matchbal: 5-7, 3-6 en 5-7.

Ontgoocheld dat ik de eerste set niet heb kunnen winnen

Kimmer Coppejans (ATP 122) kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn Davis Cup-duel van vrijdag tegen ‘s werelds nummer twaalf Marin Cilic. De 22-jarige Oostendenaar ging in het openingsduel van de ontmoeting met de Kroaten in de eerste ronde van de Wereldgroep met 5-7, 3-6 en 5-7 onderuit tegen Cilic, maar stond in de drie sets wel steeds op voorsprong. In de eerste manche stond hij zelfs 5-2 voor.

“Enerzijds ben ik blij dat ik me bij momenten met Cilic heb kunnen meten, maar langs de andere kant ben ik ontgoocheld dat ik de eerste set niet heb kunnen winnen”, verklaarde Coppejans na afloop van zijn partij in de Luikse Country Hall. “Ik was goed van start gegaan en speelde sterk tot 5-2, daarna ben ik echter fouten beginnen maken. Dat is echt jammer, want ik had zeker kansen om die eerste set naar me toe te trekken“, klonk het.

Coppejans knokte zich ook in sets twee en drie op voorsprong, maar steeds was het Cilic die counterde. “In de tweede en de derde set kon hij zijn niveau optrekken. In de eerste manche zat hij nog niet helemaal in zijn ritme en daar had ik van moeten profiteren. Hij bewoog goed, deed het beter in de slagenwisselingen én liet me lopen. Ik denk dat ik nooit eerder zo veel gelopen heb. In de slotfase van elke set serveerde hij beter en speelde hij ook simpelweg op een hoger niveau.”

Voor Coppejans was het pas zijn tweede enkelpartij op Davis Cup-niveau. “Deze week heeft me al veel vertrouwen gegeven, mijn prestatie tegen Cilic vergroot dat gevoel alleen maar. Dat is positief. Als het moet, ben ik klaar om zondag te spelen.”

Door de nederlaag van Coppejans staat België 0-1 in het krijt, later vrijdag moet de Belgische nummer één David Goffin (ATP 16) tegen Borna Coric (ATP 47) de bordjes in evenwicht zien te brengen.

(Belga)