Coach Dirk Crois is tevreden met vijfde plaats van Belgische dubbeltwee

Redactie KW

Pierre De Loof uit Brugge en Ruben Claeys sloten het WK roeien voor beloften in Plovdiv zondag af met een vijfde plaats in de zware dubbeltwee. Het duo mag na hun zege in de voorwedstrijd, een tweede plaats in de halve finale en de vijfde stek in de A-finale terugblikken op een geslaagd toernooi.

Dirk Crois, coach van het duo en zelf viceolympisch kampioen (1984) in de dubbeltwee, is tevreden met het resultaat van zijn poulains. “In topsport bestaan geen wonderen. Claeys en De Loof bewezen in hun voorwedstrijd dat er veel potentie in dit team schuilt”, zegt hij.

“De resultaten van de races legden dan wel weer onze zwakke plek bloot, want door de opeenvolging van die loodzware races kwam duidelijk tot uiting dat we basisuithouding missen. Niet zo abnormaal als men weet dat Pierre De Loof sinds 2013 van het internationaal platform wegbleef en zijn teamgenoot Ruben Claeys tot drie weken geleden nog volop in universitaire examenperiode zat. Ik vind dus dat die jongens het absolute maximum uit hun huidige mogelijkheden haalden. Evenzeer moet er ook nog hard worden gewerkt om dat stapje hogerop te zetten.”

(BELGA)