Cis Huyghe en Brent Vangheluwe etaleren hun zwemtalent op de Vlaamse jeugdkampioenschappen

Brent Vangheluwe behaalde maar liefst vijf medailles: 1 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen plakken en behaalde de Vlaams titel bij de 12-jarigen op de 200 m wisselslag. (GF) © Brent Vangheluwe behaalde maar liefst vijf medailles. (GF)
Redactie KW

De Ieperse zwemclub RYSC kan terugkijken op geslaagde Vlaamse jeugdkampioenschappen. Vooral de prestaties van de lokale talenten Brent Vangheluwe en Cis Huyghe sprongen in het oog.

Dat de Ieperse zwemclubs heel wat talent in hun rangen hebben, is ondertussen bekend. De 12-jarigen Brent Vangheluwe en Cis Huyghe onderstreepten dit nogmaals op de Vlaamse jeugdkampioenschappen in Antwerpen. “Mijn doel was om zeker één gouden medaille te behalen”, klinkt het bij de ambitieuze Brent Vangheluwe.

“Toen ik die gouden medaille behaalde op de 200 meter wisselslag was de druk er wat af en kon ik nog twee bronzen en twee zilveren medailles winnen. Belangrijker vind ik nog dat ik op al de afstanden mijn PR verbeterde. Dit opent zeker perspectieven naar de rest van het seizoen, want ook op het BK wil ik schitteren. Ik ga ook daar voluit voor goud, en dan vooral op de 200 meter wisselslag, mijn beste nummer.”

Verpulvering van PR

Ook Cis Huyghe verbaasde zichzelf op de jeugdkampioenschappen en verpulverde zijn besttijd op de 100 meter vrij, het koningsnummer. “Ik had al tijdens het inzwemmen het gevoel dat het bijzonder goed zat. De gouden medaille op de 100 meter vrij was een doel vooraf, maar ik had niet verwacht mijn persoonlijke besttijd met maar liefst twee seconden te verbeteren. Op de andere afstanden had ik het mentaal wat moeilijker en twijfelde ik wat te veel. Ik zette al stappen in de goede richting en hoop op het BK mentaal boven mezelf uit te stijgen.”

Beide zwemmers staan erop om hun coaches Bart Vande Moortel en Vladlena Moroz en bij uitbreiding het volledige team te bedanken en tonen zich op lange termijn heel ambitieus. “We gaan voor het hoogste doel en dat is de Olympische Spelen halen en daar de perfecte race te zwemmen”, klinkt het in koor.

(TV)