Cindy Vandenhole in de laatste rechte lijn naar Rio

Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) in gezelschap van trainster Shana Dewarte en voorzitter Dries Defossez.
Redactie KW

Over goed twee maanden neemt het Delhaize TOP-team meisjes deel aan de Olympische Spelen in Rio. Het definitieve team zal uiteindelijk uit 5 turnsters bestaan. Dit betekent dat de volgende weken nog een aantal selectiemomenten duidelijkheid moeten brengen over de samenstelling van het Olympisch turnteam. Cindy Vandenhole, lid van sportgroep Vaste Vuist Lauwe, zit bij de laatste 9 gymnasten.

De voorbije jaren hebben heel wat gymnasten meegebouwd aan het traject van het Team BELGYM voor de deelname aan de Olympische Spelen. De internationale procedure van de FIG startte op het WK 2014 in Nanning en resulteerde uiteindelijk in selectie op het Test Event in april te Rio. 10 meisjes werden in de kern opgenomen voor het team van de Spelen.

Op goed twee maanden voor de Spelen komen nog 9 gymnasten in aanmerking. De 17-jarige Jelle Beullens (De Gympies Keerbergen) is de eerste turnster die het team moet verlaten. Aanhoudende blessures maken het voor haar onmogelijk om verder het voorbereidingstraject af te werken.

Zijn nog in de running voor het team voor de Spelen: Nina Dewael (TK PHH-Sta Paraat Hasselt), Senna Deriks (Gymgroep AS), Hermans Rune (Gym Haacht), Klinckaert Axelle (GymMAX), Mys Gaelle (OTV Nazareth), Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe), Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Julie Meyers (TK PHH-Sta Paraat Hasselt) en Julie Croket (GymMAX vzw).

Voor de 9 turnsters staat naast een intern testmoment ook nog de deelname aan het Nederlands kampioenschap (25 juni – Rotterdam) op het programma. Op de persconferentie van 29 juni in Gent worden de 5 geselecteerde gymnasten en de 3 reservegymnasten voorgesteld aan de pers. Dit team vertrekt op 4 juli (tot 15 juli) op stage naar Toulouse. Waarna de Olympische ploeg nog deelneemt aan een Interland in Duitsland met de Olympische ploegen van Roemenië, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en België. Na een kort verblijf in Gent reist het team op 29 juli naar Rio.